Ankara'nın Başkent oluşunun 101. yılı, Ankara Kulübü Derneği tarafından 13 Ekim’de çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlanacak. Genel Başkan Dr. Metin Özaslan, kutlama hazırlıklarını ve program içeriğini duyurdu.

Gar Katliamı Anıtı Açılışında Duygu Dolu Anlar Gar Katliamı Anıtı Açılışında Duygu Dolu Anlar

Bacı Erenler (4)

13 Ekim, Ankara Kulübü Tarafından Coşkuyla Kutlanacak

Ankara Kulübü Derneği, 13 Ekim 1923'te Ankara'nın Başkent oluşunun 101. yılını özel programlarla kutlayacak. Dernek Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, milletimizin istiklal mücadelesindeki önemine dikkat çekerek, “Cumhuriyete giden yolda Ankara’nın tarihi önemi büyük. 101. yılını büyük bir coşkuyla kutlayacağız” dedi.

Bacı Erenler (5)

Törenler ve Etkinlikler

Kutlama programının içeriğiyle ilgili bilgi veren Özaslan, 13 Ekim Pazar günü saat 10.15'te Anıtkabir’de olacaklarını açıkladı. Ardından, 11.15’te I. TBMM (Kurtuluş Müzesi) binasında düzenlenecek törende yer alacaklarını belirtti. Törenin ardından, Seymen ve Bacıerenlerle birlikte 11.30'da I. TBMM önünden başlayacak kortejde yer alacaklar. Kortej, Ankara Kalesi'nde sona erecek ve 12.30'da Kalede bir bayrak töreni gerçekleştirilecek.

Bacı Erenler (6)

Başkent Ankara Gecesi

Kutlama akşamında, AÜ Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu’nda saat 19.00’da "Başkent Ankara Gecesi" düzenlenecek. Bu özel programda Ankara türkülerinin seslendirileceği ve Seymen ile Bacıeren gösterilerinin yer alacağı ifade edildi. Özaslan, kutlama programının hafta boyunca çeşitli etkinliklerle devam edeceğini vurguladı.

Bacı Erenler (3)

Ankara Kulübü Derneği olarak, Başkent’in 101. yılı kutlamaları, Ankara’nın kültürel mirasına katkı sağlama sorumluluğu çerçevesinde yürütülen sosyal sorumluluk projeleriyle desteklenecek.

Bacı Erenler (2)

Kaynak: Haber Merkezi