Gündem

15 Temmuz resmi tatil mi?

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'ne geri sayım başladı.15 Temmuz resmi tatil mi, özel sektör çalışıyor mu? Pazartesi gününe denk gelmesi nedeniyle araştırılıyor. Peki, 15 Temmuz resmi tatil mi? İşte cevabı...

Abone Ol

15 Temmuz resmi tatil olup olmadığı, hafta içine denk gelmesi dolayısı ile vatandaşlar tarafından takip ediliyor.  Tüm çalışanların merakla araştırdığı 15 Temmuz resmi tatil mi? İşte özel sektörün ve Kamu'nun merakla araştırdığı 15 Temmuz tatil mi sorusuna ilişkin detaylar...

15 TEMMUZ RESMİ TATİL Mİ?

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü resmi tatil oluyor. Hem özel sektör hem de kamu çalışanları izinli sayılıyor.

15 Temmuz resmi tatildir ve bu yıl 1Pazartesi gününe denk gelecektir. 15 Temmuz'un resmi tatil olması, TBMM tarafından kabul edildi. İşte, o kanun;

MADDE 1- (1) Ankara İline bağlı “Kazan İlçesi”nin adı “Kahramankazan” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2- (1) 17.3.1981 tarihli ve 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunun 2 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “ve 1 Mayıs günü” ibareleri “,1 Mayıs günü ve 15 Temmuz günü” olarak ve birinci fıkrasının (C) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“C) 1 Ocak günü yılbaşı tatili, 1 Mayıs günü Emek ve Dayanışma Günü ve 15 Temmuz günü Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü tatilidir.”

15 TEMMUZ’DA NERELER KAPALI?


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde kamu kurumlarından olan belediyeler, valilikler, noterler, kaymakamlıklar ve muhtarlıkların tamamı kapalı olacak. Bu işletmeler 16 Temmuz Salı günü hizmet vermeye devam edecek.

15 Temmuz Pazartesi günü özel ve kamu bankaları kapalı olurken hastanelerin acil servisleri dışındaki birimleri kapalı olacak. Eczaneler ise nöbet sistemine uygun olarak çalışacak. Vatandaşlar yaşadıkları şehirlerdeki nöbetçi eczaneleri e-Devlet üzerinden sorgulayabilirler.

Sağlık Ocakları veya diğer bir ifadeyle Aile Sağlığı Merkezleri’ de Pazartesi günü hizmet vermeyecek. Vatandaşlar Pazartesi gününe randevu alamayacaklar.