İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 17 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyonlarda 89 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.
17 ilde DEAŞ Terör Örgütüne yönelik Emniyetimiz tarafından düzenlenen operasyonlarda; 89 şüpheli Terör Örgütü mensubu yakalandı❗
— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) April 16, 2025
Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu;
➡️… pic.twitter.com/sVDDr4qvn5
Operasyonlar 17 İlde Eş Zamanlı Yapıldı
Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatıyla Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen operasyonlar; Antalya, Batman, Denizli, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Kilis, Malatya, Osmaniye, Sakarya, Şanlıurfa, Van ve Yozgat’ta gerçekleştirildi.
Şüphelilerin, DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttükleri tespit edildi.
Bakan Yerlikaya’dan Teşekkür Mesajı
Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada operasyonları gerçekleştiren emniyet personelini ve koordinasyonda görev alan valilikleri tebrik etti.
“Teröre karşı birlik, beraberlik ve dayanışma en büyük gücümüzdür.” diyen Yerlikaya, halkın huzur ve güvenliği için operasyonların kararlılıkla süreceğini belirtti.