2024 IMEI KAYIT ÜCRETİ NE KADAR?

Vergi Usul Kanunu uyarınca yeniden değerleme oranı belirlenir ve Resmi Gazete'de yayımlanır. Yeniden değerleme oranı IMEI kayıt ücretini de etkiler. 2024 yılında yeniden değerleme oranı sonrasında IMEI kayıt ücreti 31,692 TL olarak tahsil edilir. Yurt dışından getirilen cep telefonlarını aktif olarak kullanabilmesi için 31,692 TL IMEI kayıt ücretinin ödenmesi ve kayıt işlemlerinin tamamlanması gerekir.

Imeı2

IMEI KAYIT ÜCRETİ NASIL ÖDENİR?

IMEI kayıt ücreti, 3 farklı şekilde ödenebilir. Vergi daireleri ya da banka şubelerinde T.C kimlik numarasının verilmesi ile IMEI kayıt ücreti ödemesi yapılabilir. e-Devlet sistemi üzerinden kredi veya banka kartları ile online bir şekilde IMEI ücreti ödenebilir. Anlaşmalı bankaların mobil bankacılık uygulamaları ve internet bankacılığı ile de ödeme gerçekleştirilebilir. Garanti BVVA ve İş Bankası, IMEI kayıt ücreti ödemesi için anlaşmalı bankalar arasında bulunur.

GTA 6 ne zaman çıkacak? GTA 6 ne zaman çıkacak?

Yurt dışından getirilen cep telefonun IMEI kaydı nasıl yapılır?

Imeı

IMEI kaydının yapılabilmesi için cep telefonun yurt dışında yolcu ile beraberinde gelmesi, son 3 yıl içerisinde başka cihaz getirilmemiş olması ve kayıt işlemlerinin 120 gün içerisinde yapılması gerekir. Kayıt yapılan cep telefonu ile kişiye ait hat üzerinde haberleşme yapılabilir. IMEI kaydı, online olarak e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebilir. İşte IMEI kayıt işlemleri ile ilgili detaylar;

e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra “IMEI Kaydet” hizmet ekranına gidilmesi gerekir. Ekranın gelmesi ardından bilgilendirme metni okunmalı ve onay kutucuğunun işaretlenmesi  ve "Devam et" butonuna tıklanması gerekir.
Başvuru formu eksiksiz olarak doldurulur.
Sonraki adımda ise IMEI kayıt ücreti yatırılır. IMEI kayıt ücretinin tutarı ve ödenme yöntemleri yukarıdaki başlıklar altında yer alır.
Ödeme işlemi ardından e-Devlet sistemi üzerinden "Onayla" butonun tıklanması ve işlemin bitirilmesi gerekir.
Onay ekranı karşına çıkar ise kayıt işlemi tamamlanmış olur. Cihazın daha önce kapatılma durumu yaşadıysa kayıt tarihini takip eden 24 saat içerisinde cep telefonun kullanıma açılır.

Yurt dışından getirilen cep telefonları IMEI kaydı yaptırmadan ne kadar süre kullanılabilir?

Yurt dışından cep telefonu getirilmesi halinde IMEI kaydının yaptırılması gerekir. Ancak yurt dışından getirilen cep telefonları, 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilir. Eğer 120 gün sürenin sonunda IMEI kaydı yapılmadıysa cep telefonu iletişime kapatılır.

Muhabir: Buse SARI