23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 105. yılı, Ankara'nın Keçiören ve Çankaya ilçelerinde düzenlenen resmi törenler ve renkli etkinliklerle kutlandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışını ve milli egemenliğin ilanını simgeleyen bu anlamlı günde, çocuklar ve vatandaşlar bayramın coşkusunu birlikte yaşadı.
Keçiören’de anlamlı tören ve duygusal devir teslim
Keçiören’de Kalaba Kent Meydanı’nda düzenlenen tören, Atatürk büstüne çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Keçiören Belediyesi Tepebaşı Kurs Merkezi öğrencileri günün anlamını belirten konuşmalar yaptı. CHP Ankara Milletvekili Semra Dinçer ve Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan törende konuşarak Atatürk'ün çocuklara verdiği değeri vurguladı.
Törenin ardından Başkan Özarslan, başkanlık koltuğunu 2015 yılında şehit düşen Uzman Çavuş Muhammet Tufan’ın oğlu Ömer Ali Tufan’a devretti. Küçük başkanın Keçiören için park ve kütüphane projeleri salonda alkışlarla karşılandı.
Çankaya’da Atapark’ta barış ve demokrasi mesajı
Çankaya Belediyesi’nin ev sahipliğinde Çayyolu Atapark’ta düzenlenen 23 Nisan töreninde ise Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Konuşmasında demokrasiden ve özgürlüklerden asla vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Güner, “Bu bayram yalnızca çocuklara değil, tüm dünya milletlerine örnek olmuştur” dedi.
Törene CHP’li yöneticiler, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katılırken, Çankaya Gençlik Bandosu’nun marşları ve Hoy-Tur Halk Dansları Topluluğu’nun performansı törene renk kattı.
Ankara’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, hem çocukların neşesiyle hem de büyüklerin gururuyla kutlanarak Cumhuriyet coşkusunu bir kez daha yaşattı.