Televizyon

6 Ekim ne günüdür? 6 Ekim'de ne oldu?

6 Ekim hakkında araştırımalar internette hız kazandı. Peki, 6 Ekim ne günüdür? Türkiye'de ne oldu? Dünya'da ne oldu? İşte tüm merak edilenler...

Abone Ol

6 Ekim tarihinde Türkiye'de ve Dünya'da neler olduğu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, 6 Ekim ne günüdür?, 6 Ekim'de ne oldu?, 6 Ekim de Türkiye'de ne oldu?, 6 Ekim'de Dünya'da ne oldu?

6 EKİM NE GÜNÜDÜR?

Serebral Palsi Günü: 6 Ekim, Serebral Palsi farkındalık günü olarak da anılmaktadır. Bu gün, serebral palsi hakkında farkındalık yaratmak ve bu durumla yaşayan bireylerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar yapmak amacıyla önemli bir tarihtir.

6 EKİM TÜRKİYE'DE NE OLDU?

İstanbul’un Kurtuluşu (1923): 6 Ekim 1923, İstanbul'un Kurtuluşu'nun kutlandığı bir tarihtir. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 1923'te İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşu bu tarihte gerçekleşmiştir.

6 EKİM DÜNYA'DA NE OLDU?

Dünya Yürüyüş Günü: 6 Ekim, aynı zamanda Ekim Dünya Yürüyüş Günü olarak da kutlanmaktadır. Bu gün, sağlıklı yaşamı teşvik etmek ve yürüyüşün önemine dikkat çekmek amacıyla etkinlikler düzenlenmektedir.

1973: Yom Kippur Savaşı'nın başlaması.