Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Ordu çevrelerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceği öngörülüyor.

Hava Durumu 4

Özellikle Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Ordu, Giresun çevreleri ile Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinde kuvvetli yağışlar görülebileceği belirtiliyor. Bu durumun sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalara neden olabileceği uyarısında bulunuldu.

Bugün yurtta hava nasıl olacak? 13 Eylül hava durumu! Bugün yurtta hava nasıl olacak? 13 Eylül hava durumu!

Sıcaklıkların batı bölgelerinde mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde seyredeceği, diğer yerlerde ise normalleri civarında olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenirken, İç Anadolu’nun doğusu ve Doğu Anadolu’nun batısında yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgarların etkili olabileceği bildirildi.

Vatandaşların olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı. Meteoroloji yetkilileri, halkın bu tür meteorolojik uyarılara karşı duyarlı olmalarını ve güvenlik önlemlerini almalarını tavsiye etti.

Kaynak: Haber Merkezi