Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentli çocukların afetlere karşı bilinçlenmesi amacıyla düzenlediği “Afet Farkındalık ve Temel İlk Yardım Eğitimi”ni sürdürmeye devam ediyor. Proje kapsamında, son olarak ABB Çocuk Meclisi üyelerine afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler uzman eğitmenler tarafından anlatıldı.

Abb Çocuk Mecli̇si̇ Afet (3)

Eğitimlerde afetlere hazırlık konusunda bilinçlendirilen çocuklar sertifika aldı

Afet İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen projeyle, afetlere karşı hazırlıklı olmanın önemi küçük yaşlardan itibaren çocuklara anlatılıyor. Eğitimin sonunda, 80 Çocuk Meclisi üyesi sertifika aldı ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Ayrıca, Ankara İtfaiyesi’nin K-9 Arama Kurtarma Köpekleri de gösteri yaparak afetlere hazırlık konusunda farkındalık oluşturdu.

Ankara'da 'Sporda Saldırganlık ve Şiddete' hayır Ankara'da 'Sporda Saldırganlık ve Şiddete' hayır

Abb Çocuk Mecli̇si̇ Afet (5)

2021 yılından bu yana 7 binden fazla çocuğa eğitim verildi

Afet İşleri Daire Başkanlığı tarafından başlatılan proje, 2021 yılından bu yana okul öncesi, ilk ve orta öğretimdeki çocuklar başta olmak üzere, sivil toplum kuruluşları, apartman görevlileri, AVM çalışanları gibi geniş bir yelpazeye eğitim verdi. Bugüne kadar yaklaşık 18 bin Ankaralıya afet farkındalık eğitimi verilmiş olup, 7 binden fazla çocuk bu eğitimden faydalandı.

Abb Çocuk Mecli̇si̇ Afet (4)

Eğitimler 2025 yılına kadar sürecek

Afet Eğitimlerinin 2025 yılına kadar devam edeceğini belirten Afet İşleri Daire Başkanı Özkan Erel, afetlere karşı daha az zararla atlatılabilmesi için erken yaşlardan itibaren afet eğitimlerinin önemini vurguladı. Erel, "Afetlerle karşılaşmamak en büyük dileğimiz. Ancak, afetlere hazırlıklı olmanın gerekliliğini unutmamalıyız" şeklinde konuştu.

Abb Çocuk Mecli̇si̇ Afet (2)

Kaynak: Haber Merkezi