DEM Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının Adalet Bakanlığı tarafından geri alınması üzerine, Van İl Seçim Kurulu, belediye başkanlığını ikinci sıradaki AK Parti adayı Abdulahat Arvas'a verilmesine karar verdi. Peki  Abdulahat Arvas kimdir?

Abdulahat Arvas (2)

Abdulahat Arvas kimdir?

İş Hayatına Atılışı ve Eğitim Geçmişi: Van'ın Erciş ilçesinde 1969 yılında doğan Abdulahat Arvas, ilk, orta ve lise eğitimini memleketi Van'da tamamladı. Ardından Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu.

Abdulahat Arvas (1)

Girişimci ve İşadamı Kimliği: Arvas, iş hayatına atılarak Van, Adana ve Kocaeli'de üretim tesisleri kurdu. Bu süreçte aktif olarak sanayi ve iş dünyası alanında faaliyet gösterdi.

Sivil Toplum Kuruluşlarındaki Görevleri: Arvas, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Van Kurucu Şube Başkanlığı, Önder İş Dünyası Sanayici ve İşadamları Derneği Van Kurucu Şube Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulundu. Aynı zamanda Van Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Kurul Üyeliği gibi görevlerde de yer aldı.

Abdulahat Arvas (4)

Siyasi Kariyeri: Abdulahat Arvas, siyasete adım atarak AK Parti'den 27. Dönem Van milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi.

Aile Hayatı: Evli ve dört çocuk babası olan Abdulahat Arvas, aile hayatını da başarılı bir şekilde sürdürmektedir.

Halit Özgür Sarı kimdir? Halit Özgür Sarı nereli, sevgilisi kim? Halit Özgür Sarı kimdir? Halit Özgür Sarı nereli, sevgilisi kim?

Abdulahat Arvas (5)

Kaynak: Haber Merkezi