Asayiş

Acun Ilıcalı'dan Vergi İddialarına Sert Yanıt

Acun Ilıcalı, 3 yıldır vergi ödemediği iddialarına sosyal medyadan yanıt verdi. Turhan Bozkurt, Ilıcalı'nın vergi ödemediğini öne sürdü.

Abone Ol

Ünlü televizyon yapımcısı Acun Ilıcalı, gazeteci Turhan Bozkurt'un sosyal medya üzerinden dile getirdiği "üç yıldır vergi ödemiyor" iddialarına sert bir yanıt verdi. Vergi ödemekten kaçınan kişilerin ifşa edildiği bir dönemde, Ilıcalı'nın bu konuya verdiği tepki gündem oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın "Vergi Yüzsüzleri" listesini açıkladığı gün, Turhan Bozkurt sosyal medya hesabından Acun Ilıcalı'nın vergi ödemediğini iddia etti. Bozkurt, paylaşımında "Yüzsüzleri ifşa edecekseniz buralardan başlayın! Acun Ilıcalı'nın holdingi de üç yıldır vergi ödemiyor” şeklinde ifadeler kullandı.

Bu iddiaya sosyal medyadan yanıt veren Acun Ilıcalı, “Bence iftiracı ve cahilleri ifşa edeceksek senden başlayalım. Acun Medya Holding kâr amacı gütmeyen bir yönetim şirketidir. Yönettiği şirketlerin ödediği vergi 2023 yılında toplam 324 milyon TL’dir. Bu sene de iki katını vereceğiz. 2500 ailenin ekmek yediği şirketi karalamaya utanmıyorsun anlaşılan. Rahatça iftira atabildiğine göre yüzsüzler listesine seni sokabiliriz bence.” ifadelerini kullandı.

Acun Ilıcalı'nın vergi ödemediği iddialarına verdiği bu sert yanıt, sosyal medyada geniş yankı buldu. Ilıcalı'nın açıklamaları, hem kendi kariyerini hem de yönetimindeki şirketin mali durumunu savunması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.