Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Yönetim Kurulu Üyesi/Polatlı Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Davut Yaşar, esnaf dayanışmasına dayalı Ahilik kültürünü yaşatmak amacıyla bu yıl Ankara'da 37'ncisi düzenlenen Ahilik Haftası'nda Polatlı'dan seçilen 'İlin Kalfası' ve 'İlin Çırağı' ile gurur duyduklarını söyleyerek, gençlere tavsiyelerde bulundu.

İli̇n Kalfasi

"Ticaret Bakanlığı ve Ankara Valiliği himayelerinde, Ankara Büyükşehir Belediyesi desteği ve Ankara Ticaret il Müdürlüğü ve Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği organizasyonu ile gerçekleştirilen; Ankara'da 37. Ahilik Haftası Kutlamaları çerçevesinde Ulus Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, her ikisi de Polatlı'dan olan 2024 Yılı İlin Kalfası; Elektrik Tesisatı ve Pano Montörü Fatih Gültekin ile İlin Çırağı; Bilgisayarlı Makine İmalatı mesleğine hizmet eden Muhammet Emin Çakmaz'a, tanıtımlarının ardından, sertifikaları ve  plaketleri takdim edildi." diyen Yaşar, "Polatlılı olan ilin kalfası ve çırağına tavsiyem; öncelikle, kendi potansiyelinizi en iyi şekilde sergileme isteği içerisinde olun. Hangi meslekle ilgili olursanız olun mesleğinize sahip çıkın. Hedefiniz olsun, özverili, çalışkan olun ve yaptığınız işin en iyisini yapın. İşinizi severek yaparsanız, başarı da ardından  gelir. Dolayısıyla kendinize yatırım yapın, mesleğinizde ustalaşın. Gelişime açık olun.

I M G 5691

Sizi geleceğe taşıyacak sadece Türkiye'de değil, dünya açısından da örnek alınması gereken bir sistem olan Ahiliğin özü; ahlak, doğruluk, dürüstlük, paylaşma ve dayanışma, cömertlik gibi insani değerlerdir. Bu değerlere sahip çıkın,  geleceğin esnaf ve sanatkarları olarak bu değerler sizlere yol gösterecektir. Bu nedenle tebriklerimle birlikte sizlere, Ahiliğin kurucusu Ahi Evran-ı Veli'nin ticaret ahlakına, dayanışma ve paylaşmaya dayanan ilke ve prensipleri doğrultusunda eğitimli ve ahlaklı birer sanatkar olma yolunda ileride de gurur ve başarı ile anacağımız bir gelecek diliyorum." ifadelerini kullandı.

Çankaya, Evde Sağlık Hizmetlerine Devam Ediyor Çankaya, Evde Sağlık Hizmetlerine Devam Ediyor

I M G 5690

Kaynak: Haber Merkezi