Ekonomi

Akaryakıt fiyatlarına yeni zam 25 Haziran

Bayram tatilinin ardından sürücülerin merakla beklediği akaryakıt fiyatlarına yeni bir zam yapıldı.

Abone Ol

Türkiye genelinde benzin ve motorin fiyatlarında 25 Haziran 2024 itibarıyla yapılan zam, sürücülerin cüzdanlarını etkileyecek.

Milli Piyango İdaresi'nin internet sitesinden yapılan duyuruda, benzine 1.98 TL, motorine (mazota) ise 1.71 TL zam yapıldığı açıklandı.

Benzin ve motorine 25 Haziran'dan itibaren zam yapıldı. İşte güncel fiyatlar;

Kurşunsuz Benzin 95 Oktan Litre Fiyatı: 42,28

Yüksek Kükürtlü Fuel Oil Kilogram Fiyatı:24,26

Kalorifer Yakıtı Kilogram Fiyatı: 31,83

Akaryakıt fiyatlarındaki bu son zamlarla birlikte, motorinin litre fiyatı yıl başından bu yana %14 artarken, benzinin litre fiyatı ise %22 artış gösterdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, yılın ilk beş ayında tüketici fiyatları yüzde 22.7 oranında artış göstermişti.

Dolar kurundaki dalgalanmalar ve brent petrol fiyatlarındaki değişiklikler, akaryakıt fiyatlarının seyri üzerinde belirleyici faktörler olarak öne çıkıyor. Sürücüler, bu fiyat artışlarının sektörel maliyetlere ve kârlılığa etkisini yakından takip ediyor.

Özellikle taksi şoförleri, otobüs işletmeleri ve lojistik firmaları, günlük işlerindeki operasyonel maliyetleri doğrudan akaryakıt fiyatlarına bağlı olarak yönetmek durumunda kalıyor.

Benzin ve motorin fiyatlarındaki güncellemeler ve sektöre etkileriyle ilgili gelişmeler, ilerleyen günlerde de yakından takip edilmeye devam edilecek.