Kim kimdir?

Alex Oxlade-Chamberlain kimdir? Alex Oxlade-Chamberlain kaç yaşında, nereli? Hangi takımlarda oynadı?

Beşiktaş'ın yeni transferi Alex Oxlade-Chamberlain'in hayatı merak ediliyor. Futbolseverler tarafından arama motorlarında, ''Alex Oxlade-Chamberlain kimdir?, Alex Oxlade-Chamberlain kaç yaşında, nereli, Hangi takımlarda oynadı?'' soruları aratılıyor. Peki, Alex Oxlade-Chamberlain kimdir? Alex Oxlade-Chamberlain kaç yaşında, nereli? Hangi takımlarda oynadı?

Abone Ol

Haber - Mustafa Atar

Alex Oxlade-Chamberlain, 15 Ağustos 1993 yılında doğmuştur. Portsmouth, İngiltere doğumlu Jamaika asıllı İngiliz milli futbolcudur. 

20 yaşında, Ağustos 2011 tarihinde yaklaşık 12 milyon Pound'luk bir ücretle Arsenal FC takımı ile sözleşme imzalayan futbolcu, kanat oyuncusu olarak oynamaktadır. 

2017 yılında Liverpool'a transfer olmuştur. Liverpool'da da etkili performanslarıyla ön plana çıkmış ve takımıyla önemli başarılar elde etmiştir. Ancak 2018-2019 sezonunun sonlarına doğru ciddi bir diz sakatlığı geçirmiştir ve bir süre sahalardan uzak kalmıştır.

Liverpool'da Premier Lig, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupası gibi prestijli kupaların da aralarında bulunduğu pek çok turnuvada şampiyonluk yaşayan Chamberlain, geçen sezon 13 maçta süre alırken 1 gol kaydetti.

Liverpool'dan Beşiktaş'a transfer olmuştur. Beşiktaş'la 3 yıllık sözleşeme imzalamıştır.

Alex Oxlade-Chamberlain hangi takımlarda oynadı?

2009-2011 Southampton

2011-2018 Arsenal

2018-2023 Liverpool

2023-günümüz Beşiktaş