Dün TUSAŞ’ta meydana gelen terör saldırısında etkisiz hale getirilen teröristin kimliği belirlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hain saldırının faillerinden birinin PKK terör örgütü üyesi Rojger kod adlı Ali Örek olduğunu açıkladı.

Mamak’ta Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri İptal Edildi Mamak’ta Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri İptal Edildi

Ali Örek Kimdir? Terörist Kimliği Açıklandı

Dün TUSAŞ’ta gerçekleştirilen hain terör saldırısında etkisiz hale getirilen teröristin kimliği belirlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, saldırının faili olan teröristin PKK üyesi Rojger kod adlı Ali Örek olduğunu duyurdu.

Yerlikaya-1

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şehit olan vatandaşlar için Allah'tan rahmet, yaralılar için ise acil şifalar diledi. Bakan, "Hiçbir terör saldırısı bizi yıldıramaz! Aziz Milletimizi sindiremez!" diyerek hükümetin kararlılığını vurguladı. Saldırı, toplumda büyük bir infial yarattı ve güvenlik önlemlerinin artırılmasına yönelik çağrılar yapıldı.

Diğer Teröristin Kimliği Nedir?

Ali Örek’in yanında bulunan diğer kadın teröristin kimliğinin belirlenmesi için çalışmalar sürüyor. Güvenlik güçleri, terör örgütünün destekçilerini tespit etme amacıyla operasyonlarını sürdürüyor. TUSAŞ’ta yaşanan bu saldırı, terörle mücadelede kararlılığın ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: Haber Merkezi