Serada tır ile kapı arasına sıkışan güvenlik görevlisi hayatını kaybetti Serada tır ile kapı arasına sıkışan güvenlik görevlisi hayatını kaybetti

Bakan Yerlikaya, emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin yürüttüğü yoğun denetimlerin ayrıntılarını paylaştı. Bu süreçte toplam 2 milyon 667 bin 955 araç denetlendi. Denetimlerde özellikle dikkati çeken konular arasında, mevzuatta izin verilmeyen çakar cihazlarını kullanan 265 sürücüye işlem yapılması, 124 bin 336 hız ihlali ve 27 bin 263 periyodik muayene eksikliği yer aldı. Ayrıca, emniyet kemeri takmayan 19 bin 161, sürücü belgesiz araç kullanan 16 bin 742 ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 10 bin 188 araç sahibi de ceza aldı.

Trafik Kontrol T-1

2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul servis araçlarına yönelik denetimlerin artırıldığını belirten Yerlikaya, çocukların güvenliği için emniyet kemeri kullanımının yasal bir zorunluluk olduğunu vurguladı. Polis ve jandarma birimlerinin, okul servis araçlarında çocuklar ile yardımcı personel ve şoförlerin emniyet kemerlerini takıp takmadığını yakından takip ettiği ifade edildi.

trafik polisi

Bakan Yerlikaya, trafik kurallarına uyulmasının önemine dikkat çekerek, “Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil,” dedi. Vatandaşlara trafik kurallarına harfiyen uymaları ve okul servis araçlarında emniyet kemeri takmayı ihmal etmemeleri çağrısında bulundu.

trafik den

Kaynak: Haber Merkezi