Ankara Haberleri

Altındağ Belediyesi Atık Yönetimi Eğitimi

Altındağ’da Salı Sohbetleri ara vermeden devam ediyor. Altındağ Belediyesi’nde her hafta Salı günleri düzenlenen “Salı Sohbetleri”nin bu haftaki konusu “Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm” oldu.

Abone Ol

Altındağ Belediyesi bünyesinde görev yapan personeller için "Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm" konulu seminer düzenlendi. Altındağ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görevli Çevre Mühendisi Onur Karamağara tarafından gerçekleştirilen seminer, personellerden tam not aldı. Seminerde, atık kavramı, atık türlerinin neler olduğu, atık yönetiminin nasıl olması gerektiği, çevre kirliliğinin sebepleri, geri dönüşüm, geri dönüşümün önemi ve geri dönüştürülemeyen atıklar konularına değinildi.  Ayrıca, kompost kavramı, sıfır atığın ne anlama geldiği, atıkların doğada kaybolma süreleri, atıkların doğada yaşayan canlılara verdiği zararlar, geri dönüşüm konusunda sosyal hayatta, iş yerlerinde ve evlerde neler yapılabileceği hakkında da bilgi verildi. Seminerin sonunda, Altındağ Belediyesi tarafından hayata geçirilen geri dönüşüm ve sıfır atık çalışmalarından da bahsedildi.

“EN GÜZEL TEMİZLİK HİÇ KİRLETMEMEKTİR”

Temizlik ve sıfır atık  konularında özverili çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki “Altındağ Belediyesi olarak temizlik, atık yönetimi ve geri dönüşüm konularında titiz çalışmalar yürütüyoruz. Geçmiş dönemlerimizde Türkiye’nin en temiz ilçesi unvanını almıştık. Şimdiki dönemimizde de başlattığımız temizlik seferberliği kapsamında, Altındağ’ı yeniden Ankara’nın en temiz ilçesi yapacağız. Temizlik konusunda olduğu kadar sıfır atık ve geri dönüşüm konularına da büyük önem veriyoruz. Altındağ’ın birçok noktasında Sıfır Atık konusunda başarılı çalışmalar yürütüyoruz” dedi. 

Başkan Tiryaki “Başkent Millet Bahçesi’nin içerisinde bulunan Sıfır Atık Eğitim Merkezimizde her yaş grubundan, okuldan, kurumdan kuruluştan kişiler randevu alarak merkezimizde gerçekleştirilen eğitimlere katılabiliyor. Bizlerde tüm Altındağlı vatandaşlarımızı geri dönüşüm ve temizlik çalışmalarımıza destek vermeye davet ediyoruz.

Hep birlikte temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşam sürmek için bu konularda duyarlı davranmamız gerekiyor. Her zaman söylediğimiz gibi, en güzel temizlik hiç kirletmemektir…” ifadelerini kullandı. 

Başkan Tiryaki, seminerlerin her hafta farklı konularla devam edeceğini de sözlerine ekledi.