Altındağ’da “Doğum sonrası dönemde annelere psikolojik ve pedagojik destek” programı düzenlendi.
Altındağlı anneler programa büyük ilgi gösterdi. Altındağ Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı doğum sonrası dönemde annelere psikolojik ve pedagojik destek projesi, Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Sinema Salonu’nda gerçekleşti. Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki’nin de katıldığı programa; Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Ali Cengiz Köseoğlu, akademisyenler, anneler ve çok sayıda vatandaş da katıldı.
AKADEMİSYENLER VE ANNELER BULUŞTU
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin ortağı olduğu Hollanda Ulusal Ajansı tarafından desteklenen, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Erasmus KA220 “MOTHERCARE Doğum Sonrası Dönemde Annelere Psikolojik ve Pedagojik Destek” toplantısına Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rekabet ve İnovasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Semih Ceyhan, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Melek Mutioğlu Özkesen, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Kılıç Ceyhan, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İşletme Fakültesi Yönetim ve Bilişim Sistemleri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Musab Talha Akpınar da katıldı. Konuşmacılar, projenin amacı, temel hedeflerini ve çıktılarını ele aldı. Annelere doğum sonrası bilimsel metotlarla ve uzmanların görüşleriyle nasıl destek olunabileceğini hakkında bilgi verildi.
“ALTINDAĞLI ANNELERİN BU PROJEDE YER ALDIĞINI GÖRMEKTEN MUTLULUK DUYUYORUZ”
Programda konuşma yapan Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, “Geçmiş dönemlerimizde de üniversitelerimizle birlikte çok farklı konularda çalışmalar yürütmüştük. Altındağlı kadınların faydalanması için ilçemizde her mahalleye Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri inşa etmiş bir belediyeyiz. Kadınlar bu merkezlerde farklı kurslara, eğitime ve spora yöneldiler. Bu merkezlerde kadınlara sağlık taramaları da yapıldı. Altındağlı kadınların kültürel aktivitelere yönelmesi için onları tiyatro ve sinema etkinlikleriyle buluşturduk. Ayrıca, kadınlarımızın yoğun katılım sağladığı şehir gezileri de düzenledik. Yılda 20 bin Altındağlı kadın şehir dışı gezilerine katıldı. Tüm bunları bu dönemde de yapıyoruz. Kadın Eğitim ve Kültür Merkezlerimizi eskisinden daha aktif hale getireceğiz. Altındağlı annelerin bu projede yer aldığını görmekten mutluluk duyduk. Projede emeği geçen herkese ve Altındağ’ın altın gibi kadınlarına teşekkür ediyorum. Her şey gönlünüzce olsun…” ifadelerini kullandı.
“AİLENİN SAĞLIKLI OLABİLMESİ İÇİN ANNENİN SAĞLIKLI OLMASI GEREKİYOR”
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Ali Cengiz Köseoğlu, “Bir dönem Altındağ’da ikamet ettim. Başkanımızın sosyal projelere verdiği önceliğe ve sosyal belediyecilik anlamında yaptığı çalışmalara bizzat şahidim. Bu proje, üniversitelerde üretilen bilgilerin topluma sunulması açısından çok önemli ve anlamlı… Çocuk büyütürken anneye nasıl destek olunması gerektiği konusu ihmal edilebiliyor. Sağlıklı toplumlar oluşturabilmek için ailenin sağlıklı olması gerekiyor. Ailenin sağlıklı olabilmesi için annenin sağlıklı olması gerekiyor. Annenin sağlıklı olması için de aile içerisindeki bireylerin sağlıklı olması gerekiyor. Bu projeye katkı sunmaktan dolayı mutluyum. Böyle bir toplantının düzenlenmesinde katkılarından dolayı Altındağ Belediye Başkanımıza, hocalarımıza ve değerli katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.