Altındağ Belediyesi’nin gelenekselleşen Salı Sohbetleri, bu hafta "Ata Tohumu ve Doğal Tarım" semineriyle devam etti. Bu kapsamda, “Hayata İz Bırak Derneği” Altındağ Belediyesi’nin konuğu oldu. Seminer, doğal tarım ve ata tohumunun önemine dikkat çekerek katılımcılara sağlıklı tarım uygulamaları hakkında bilgi verdi.
Ata Tohumu ve Doğal Tarım Semineri
Altındağ Belediyesi’nde gerçekleştirilen seminerde, Ata tohumu ve doğal tarımın sürdürülebilirliği ele alındı. Hayata İz Bırak Derneği’nden Tuna Avcı ve Gökalp Gençosmanoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, tohum çeşitleri, tarım uygulamaları, fide yetiştirme koşulları ve balkon bahçeciliği gibi konular üzerinde duruldu.
Seminerde katılımcılara, ata tohumunun yaygınlaştırılması için yapılması gerekenler ve gübre çeşitleri hakkında da detaylı bilgiler verildi. Seminerin sonunda ise, sağlıklı gıda farkındalığının artırılması adına katılımcılara ata tohumu hediye edildi.
Sürdürülebilir Tarım: Ata Tohumu ve Doğal Ürünler
Seminerde konuşan Gökalp Gençosmanoğlu, ata tohumunun doğal ve sürdürülebilir bir ürün olduğunu vurguladı. Gençosmanoğlu, "Ortalama 1 cm toprak 1000 yılda oluşur. 1 gram toprakta milyonlarca canlı organizma bulunur. GDO’lu ürünlerin insan sağlığına zarar verdiğini unutmamalıyız. Ata tohumu toprakta yetişir ve sürdürülebilir bir üründür," dedi.
Sağlıklı Gıda Farkındalığı Yaratmak
Altındağ Belediyesi’nin Salı Sohbetleri, katılımcılara sağlıklı ve doğal gıdaların önemini hatırlatarak, sürdürülebilir tarım yöntemleri hakkında bilgilendirmeye devam ediyor. Bu tür etkinliklerin, toplumda sağlıklı gıda farkındalığını artırmaya katkı sağladığı ifade ediliyor.