Ankara Haberleri

Altındağ'da Ebeveyn Destek Programları Başladı!

Altındağ Belediyesi, ebeveynler için yeni eğitim programları başlattı. "Anne Destek Programı" ve "Baba Destek Programı" yoğun ilgi görüyor.

Abone Ol

Altındağ Belediyesi, ebeveynlerin çocuk gelişimindeki rollerini artırmak amacıyla Anne Destek Programı ve Baba Destek Programı'nı hayata geçirdi. Anne ve Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliğiyle gerçekleştirilen bu eğitimler, Altındağ'da 3-11 yaş arası çocukları olan ebeveynler için büyük bir fırsat sunuyor. Katılımcılar, uzman eğitmenler eşliğinde eğitici içeriklerle buluşacak.

ALTINDAĞ’DA EBEVEYN DESTEK PROGRAMLARI BAŞLADI

Altındağ Belediyesi, Altındağlı anne ve babalar için düzenlenen eğitim programlarına start verdi. Altındağ Belediyesi ile Anne ve Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliğiyle, Altındağ’da ikamet eden 3-6 yaş arası çocuğu olan anneler için Anne Destek Programı, 3-6 ve 7-11 yaş arası çocuğu olan babalar için ise Baba Destek Programı başladı. Altındağlı anne ve babalar eğitimlere büyük ilgi gösterdi.

Altındağlı ebeveynlere büyük destek… Altındağ Belediyesi ile Anne ve Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) tarafından, anne ve babaların ebeveynlik becerilerini destekleyerek, çocuklarının gelişimindeki rollerini artırmak amacıyla düzenlenen “Anne Destek Programı” ve “Baba Destek Programı” başladı. Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, “Ebeveynlerin eğitim almasını önemsiyoruz. Biliyoruz ki eğitimin ilk basamağı ailedir. Her çocuk ailesinin yansımasıdır. Çocuklar, ailelerini örnek alır. Topluma faydalı, bilinçli bireyler yetiştirilmesi için eğitim programı başlattık. Katılan tüm ebeveynlerimize ve emek veren kıymetli hocalarımıza teşekkür ederim” dedi.

BİLİNÇLİ EBEVEYNLER, SAĞLIKLI ÇOCUKLAR

Uzman eğitmenler Sema Mısırdalı ve Erol Turgut tarafından verilen eğitimler, Altındağlı ebevenyler tarafından büyük ilgi görüyor. Anne Destek Programı, ebeveynlerin, kadın ve anne olmak, çocuk hakları ve aile tutumları, çocuklarda gelişim özellikleri, çocukların zorlayıcı davranışları karşısında yapılabilecekler, çocuğun sorumluluk kazanması gibi konular hakkında, katılımcıların desteklenmesini amaçlıyor. Eğitim, haftada bir gün, 2,5 saat sürecek ve toplamda 15 hafta boyunca devam edecek. Baba Destek Programı kapsamında ise, babanın çocuk gelişiminde aktif rol ve sorumluluk almasını sağlamak amaçlanıyor. Eğitim programı, haftada 1 gün, 2 saat sürecek ve toplamda 13 hafta boyunca devam edecek. Eğitim konuları arasında; babanın rolü, aile tutumları, dinleme ve anlama, olumlu davranış geliştirme, okul ve aile, okul ve baba gibi konular yer alıyor.

“TÜM ANNELERİN KATILMASINI TAVSİYE EDİYORUM”

AÇEV eğitim programına katılan 2 çocuk annesi Tuğçe Polat (36), “Anne Destek Programını arkadaşımdan öğrendim ve ben de katılmak istedim. Kendimi geliştirmek adına bu tarz eğitimleri kaçırmamaya çalışıyorum. Anne Destek Programında öğrendiklerimiz yalnızca burada sınırlı kalmıyor. Hocamızın bize verdiği ev içi etkinlikler de oluyor. Bu etkinlikleri, çocuklarımla ve eşimle yapıyoruz. Onlar için de eğlenceli oluyor. Eğitimde, ilk olarak kadın ve anne olmanın zorluklarını ele aldık. Bu zorluklarla nasıl baş edebileceğimizi de öğrendik. Anne olarak hayatta yükümüz çok fazla… Bu yükü sırtlarken bazen ne kadar yorulduğumuzu fark edemiyoruz. Burada bir nebze olsun yükümüzü azaltıp paylaştığımız güzel bir ortamımız var. Anne Destek Programı’na küçük çocuğu olan tüm annelerin katılmasını tavsiye ediyorum ” ifadelerini kullandı.

“ANNE OLMAK ÇOK GÜZEL BİR DUYGU…”

Bir diğer anne Düriye Ünallı ise, eğitim programının kendisine olan katkısını şu sözlerle aktardı: “Anne Destek Programı’na çocuğum için katılmak istedim. Eğitimde, kendi çocukluğumuza ve eski günlerimize döndük. Çocuğumu ilk kucağıma aldığım gün aklıma geldi. Çok duygulandım. Anne olmak çok güzel bir duygu… Bu hafta hocamız baba mektubu verdi. Eşim, o mektubu okudu ve çok beğendi. Eğitimde öğrendiklerimiz sayesinde de inşallah çocuğumun gelişimine katkı sağlayacağına inanıyorum.”

“BU EĞİTİMLERDEN HERKES FAYDALANMALI”

Baba Destek Programı katılımcılarından Baki Özsolak ise, eğitim sayesinde çocuğu ile iletişiminin daha verimli olmaya başladığını belirterek, “Eğitim çok faydalı ilerliyor. İlk haftalarda çocuklarla iletişim kurma, çocuklarla kaliteli zaman geçirme konularının üzerinde durduk. Bir ev etkinliğimiz oldu. Eşim, oğlum ve ben bu etkinlik sayesinde keyifli vakit geçirdik. Çocuğumuzu anlamamız gerekiyor. Bu eğitimin çocuk ile ebeveyn arasında bir farkındalık oluşturduğuna inanıyorum. Anne ve Baba Destek programlarından herkes faydalanmalı. Bu tarz eğitimler, toplumda bilinç ve farkındalık oluşturarak, gelecek neslin daha bilinçli bireyler olarak yetişmesine katkı sağlayacaktır” dedi.