Altındağ Belediyesi bünyesinde görev yapan personeller için "Kamu Etiği" konulu seminer düzenlendi. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü, Eğitim Yönetimi Anabilim Dalı hocası Prof. Dr. İnayet Aydın tarafından gerçekleştirilen sunum büyük beğeni topladı. Aydın, kamu çalışanlarına etik kavramının ve etik değerlere bağlılığın öneminden bahsetti.

Sali Sohbetleri̇ni̇n Konusu Kamu Eti̇ği̇ (2)

"KAMU GÖREVİ, KAMU GÜVENİ DEMEKTİR" 

Kamu görevlerinde etik davranışların öneminden bahseden Aydın, personellere kamu için çalışırken dikkat edilecek hususlar ve kamu görevlilerinin uyması gerek etik davranışlar hakkında bilgi verdi. Aydın "Kamu görevlileri kendilerini sürekli güncellemeli ve geliştirmeli. Halka hizmet bilinciyle hareket edilmeli, standartlara mutlaka uyulmalı, kamu kurumun amaç ve misyonuna bağlı kalınmalı, dürüst ve tarafsız çalışılmalı, doğruluğa bağlı kalınmalı ve tarafsız olunmalı… Kamu görevi, aynı zamanda kamu güveni demektir. Güven sarsıcı her tür davranıştan uzak durulmalı" dedi. 

Sali Sohbetleri̇ni̇n Konusu Kamu Eti̇ği̇ (5)

"SALI SOHBETLERİ DEVAM EDECEK"

Salı Sohbetleri'nin her hafta yeni konu ve konuklarla devam edeceğinin altını çizen Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, "Belediyemiz bünyesinde görev yapan personellerimiz için düzenlendiğimiz Salı Sohbetleri büyük ilgi görüyor. Personelimizin seminerlere ilgi gösterdiğini görmek bizleri de memnun ediyor.

Sali Sohbetleri̇ni̇n Konusu Kamu Eti̇ği̇ (1)

Seminerde konuşulan konular oldukça önemli… Personellerimizi farklı konularda farklı seminerlerle buluşturmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Altındağ'da Çölyak Hastalarına Ücretsiz Gıda Yardımı Altındağ'da Çölyak Hastalarına Ücretsiz Gıda Yardımı

Sali Sohbetleri̇ni̇n Konusu Kamu Eti̇ği̇ (4)

Kaynak: Haber Merkezi