Ankara Haberleri

Altındağ'da Ücretsiz Sağlık Taraması

Sağlık hizmetleri Altındağlı vatandaşların ayağına geldi. Altındağ Belediyesi ile Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Geriatri Bilim Dalı işbirliğiyle düzenlenen “Sağlıklı Yaşlanma Taraması” uygulaması başladı.

Abone Ol

Altındağlılar daha sağlıklı yaşlanacak… Altındağ’da ikamet eden 40 yaş üstü vatandaşlar, Altındağ Belediyesi ile Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Geriatri Bilim Dalı işbirliğiyle gerçekleştirilen detaylı “Sağlıklı Yaşlanma Taraması”na katıldı. İbn-i Sina Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Can Kurtipek ve Ankara Üniversitesi İç Hastalıkları ve Geriatri Uzmanı Doç. Dr. Volkan Atmış’ın önderliğinde düzenlenen ücretsiz sağlık taramasına Altındağlı vatandaşlar, büyük ilgi gösterdi. İlk olarak Beşikkaya Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi’nde başlayan “Sağlıklı Yaşlanma Taraması” uygulaması, diğer Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri’nde de devam edecek. 

DETAYLI SAĞLIK TARAMASI YAPILDI

Sağlıklı yaşlanma taraması kapsamında; fiziki muayene, kan ve ekg tetkikleri, vücut kitle indeksi ölçümü, yürüme analizi, beslenme analizi, psikiyatrik ve zihinsel değerlendirme, uyku analizi testleri yapıldı. Aşı değerlendirmesinin yanı sıra, vatandaşlar tarafından kullanılan ilaçların birbiriyle olan uyumu da kontrol edildi. Taramanın sonunda ise, sonuçlara göre müdahale ve yönlendirme yapıldı.

“TÜM TETKİKLER VE HİZMETLER ÜCRETSİZ…”

Halk sağlığı çalışmalarına büyük önem verdiklerinin altını çizen Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, “Sağlık asla ihmal edilmemesi gereken bir konu…  Altındağ Belediyesi olarak Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi işbirliğiyle, Altındağlı vatandaşlarımız için detaylı bir sağlık taraması düzenledik. Doktor ve hemşirelerimiz gelirken tüm ekipmanlarını, kullandıkları cihazları da yanlarında getirdiler. Adeta hastane düzeni oluşturduk. Gereken tüm tetkikler yapıldı. Vatandaşlarımız tüm bu hizmetlerden ücretsiz olarak faydalandı” dedi. 
Başkan Tiryaki, sağlıklı yaşlanma taramasının, diğer Kadın Eğitim ve Kültür Merkezlerinde devam edeceğini, isteyen tüm Altındağlı vatandaşların bu hizmetten ücretsiz olarak faydalanacağını da sözlerine ekledi. 

“SAĞLIK TARAMALARININ DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUZ”

Sağlık taramasına annesi, babası ve eşiyle birlikte ailece katılan Talip Ocak (42), “Detaylı bir sağlık taraması yapıldı. İstenilen tüm tetkikleri ve taramaları yaptırdım. Aklımda bazı soru işaretleri vardı. Onları gidermek için bu sağlık taramasına katılmak istedim. Ücretsiz sağlık taraması hizmetinden çok memnun kaldım. Bu uygulama için Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Bu tarz sağlık taramaların devam etmesini istiyoruz” dedi.

“BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ”

Şeker ve tansiyon hastası olduğunu söyleyen Tülin Bilgin (70), “Taramaya gelirken kullandığım ilaçları da yanımda getirdim. 4 tane ilaç kullanıyorum. Hastanede verilen sağlık taraması hizmetleri ayağımıza kadar geldi. Yaşlılıktan ötürü kimi zaman hastaneye gitmekte güçlük çekiyoruz. Gereken tüm tetkikleri yaptırdım. Sağlık taramasından çok memnun kaldım. Böyle hizmetlerin olduğunu görmek bizleri çok mutlu ediyor. Bizi bu hizmetlerle buluşturduğu için Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.