Altındağ’da 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası kapsamında anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Altınköy Açık Hava Müzesi’nde, Altındağlı minikler yüzlerce yeni fidan dikerek hatıra ormanı oluşturdu. Etkinlikte, Altındağ Belediyesi’ne bağlı Ali Ersoy, Aydınlıkevler, Güneşevler ve Kuzey Ankara Kreşlerinde eğitim gören çocuklar, 300 fidanı toprakla buluşturdu. Minikler, dikim işlemini neşe içinde yaparken, ardından fidanlarına can suyu da verdiler.

Mi̇ni̇k Ellerden Mi̇ni̇k Fi̇danlar (4)

Altındağlı Miniklerden fidan dikimi coşkusu

Çocukların fidan dikme etkinliği, hem onların doğa sevgisini geliştirdi hem de çevre bilincini arttırdı. Kreşlerin çocukları, eğitmenleriyle birlikte eğlenceli bir şekilde fidan dikme işlemini gerçekleştirdiler. Fidan dikim alanı, çocukların neşe dolu kahkahalarıyla renklendi.

Mi̇ni̇k Ellerden Mi̇ni̇k Fi̇danlar (1)

"Ağaçlar Geleceğe Bırakılan En Güzel Hediye..."

Etkinliğe katılan vatandaşlar, fidan dikmenin önemini vurguladı. Nizamettin Ünal (65), "Torunum Ali Ersoy Kreşi’nde öğrenci… Böyle bir etkinlik olduğunu duyunca ben de katılmak istedim. Çocuklara doğa sevgisini aşıladı. Torunumla beraber fidanımızı diktik, can suyunu verdik. Hayırlı olsun inşallah…" dedi.

Kuzey Ankara Kreşi velilerinden Özge Altıntaş (33) ise, "Kreşimizden çok memnunuz. 3 tane ağaç diktik. Doğa bilinci kreşte aşılanıyor ama böyle uygulamalar daha akılda kalıcı oluyor. Doğayı seviyoruz ve bu tarz etkinliklerin devam etmesini istiyoruz," şeklinde konuştu.

Tahir Sözcü (60), etkinliğin çocuklar için faydalı olduğunu belirterek, "Ağaçların geleceğe bırakılan en güzel hediye olduğunu düşünüyorum. Bu etkinliği iki torunumla beraber gerçekleştirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz," dedi.

Kuaförlerden MSF'ye müzik yayını lisans ücreti tepkisi! Kuaförlerden MSF'ye müzik yayını lisans ücreti tepkisi!

Mi̇ni̇k Ellerden Mi̇ni̇k Fi̇danlar (3)

Başkan Tiryaki: "Fidanlar Geleceğe Nefes Olacak"

Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, Altındağ Belediyesi’nin Ankara’ya en çok yeşil alan kazandıran belediye olduğunu belirterek, "Yeşili ve doğayı korumak için gayret gösteriyoruz, Altındağımıza daha fazla yeşil alan kazandırmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Her yaştan vatandaşımıza doğaya katkı sağlama fırsatı sunuyoruz," dedi.

Muhabir: Eren Güvendik