Altındağlı kadınlar, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda bilinçlendi. Hüseyin Gazi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyeleri, “Kadına Yönelik Şiddet” konulu seminerde buluştu. Seminer, Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Ankara Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’nde görevli Sosyal Hizmet Uzmanı Muradiye Oral tarafından gerçekleştirildi.  Seminerde, kadına yönelik şiddetin ve istismarın ne olduğu, şiddetin çeşitleri, şiddetin nedenleri, şiddet veya istismar gören kadınların başvurabileceği yerler ve yaralanabileceği haklardan bahsedildi. Ayrıca, Kadın Acil Destek (KADES) uygulaması ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ALO 183 Sosyal Destek Hattı hakkında da bilgi verildi. 

Kades Egıtım 2024 4

“ŞİDDET HAYATİ BİR KONU…”

Kadına yönelik şiddetin hayati bir konu olduğunu belirten Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, “Altındağlı kadınları bilinçlendiren seminerlere oldukça önem veriyoruz. Bu kapsamda, kadınların maruz kalabileceği şiddete karşı bilinçlenmeleri için bir seminer düzenledik. Kadına yönelik şiddet çok önemli ve hayati bir konu…  Altındağlı kadınlar, şiddet konusunda bu seminerden sonra farkındalık ve bilinç kazandılar. Şiddetle nasıl mücadele edileceği, şiddete maruz kaldıklarında nasıl yardım alabilecekleri konusunda bilinçlendiler” dedi. 

Kades Egıtım 2024 2

Ankara'ya mevsimin ilk karı düştü! Ankara'ya mevsimin ilk karı düştü!

“KADES VE ALO 183 ÇOK ÖNEMLİ…” 

Başkan Tiryaki “Şiddet veya istismar mağduru kadınlarımızın Kadın Acil Destek (KADES) uygulaması ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın ALO 183 Sosyal Destek Hattı’na müracaatları bu konuyla mücadelede çok önemli… Şiddet veya istismara maruz kalan kadınlarımız mutlaka KADES uygulamasını kullanmalı veya ALO 183 Sosyal Destek Hattı’na müracaat etmeli” ifadelerini kullandı. Başkan Tiryaki KADES ve ALO 183 Sosyal Destek Hattı konularında bilinçlendirme seminerlerinin sırasıyla tüm Kadın Eğitim ve Kültür Merkezlerinde devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Kades Egıtım 2024 1

Muhabir: Haydar Demirtaş