Ankara Haberleri

Altındağlı Kadınlara Meme Kanseri Semineri

Altındağ Belediyesi, meme kanseri farkındalığı için seminer düzenledi. Ankara Üniversitesi uzmanları, meme kanseri konusunda bilgilendirme yaptı.

Abone Ol

Altındağlı kadınlar, Ekim ayının Meme Kanseri Farkındalık ayı kapsamında düzenlenen seminerde bir araya geldi. Altındağ Belediyesi tarafından Karapürçek Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, uzmanlar meme kanseri hakkında önemli bilgiler sundu.

ALTINDAĞLI KADINLARA FARKINDALIK SEMİNERİ

Altındağlı kadınlar, meme kanseri bilinçlendirme ve farkındalık ayı kapsamında düzenlenen seminerde bir araya geldi. Altındağlı kadınlar seminere büyük ilgi gösterdi.

Altındağ Belediyesi, Altındağlı kadınları bilinçlendiren seminerler düzenlemeye devam ediyor. 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık ayı dolayısıyla, Karapürçek Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi'nde  "Meme Kanseri Bilgilendirme" semineri düzenlendi. Seminer, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri, Doç. Dr. Hatime Arzu Yaşar, Prof. Dr. Filiz Çay Şenler ve Prof. Dr. Sancar Bayar tarafından gerçekleştirildi. Seminerin sonunda kadınlar, sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla, Karapürçek Bisiklet Parkı'nda pedal çevirdi.

"HER İŞİN BAŞI SAĞLIK…"

Seminerde, meme kanseri risk faktörleri, meme kanseri belirtileri, meme kanseri taramasının önemi, taramanın amacı, meme kanserinde erken tanının önemi ve herkesin tek başına yapabileceği, kendi kendine muayene yöntemleri hakkında bilgi verildi. Ayrıca, mamografinin önemi ve meme kanseri tanısı alan hastaların tedavisinde izlenen yöntemlere de değinildi.

Altındağlı kadınların her alanda bilinçlenmeleri için seminerlerin devam edeceğini söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, "Sağlık konulu seminerlerimiz Altındağlı kadınlardan büyük ilgi görüyor. Biliyoruz ki her işin başı sağlık… Bu nedenle sağlık taramalarına ve farkındalık artıran seminerlere devam edeceğiz" dedi.