Kim kimdir?

Andrew Tate kimdir? Andrew Tate ne ile yargılanıyor?

İnsan kaçakçılığı, tecavüz ve organize suç örgütü kurmak suçlarından Romanya'da yargılanan fenomen Andrew Tate İstanbul'da bir otelden fotoğraf paylaştığı iddiası ile gündemde. Peki, Andrew Tate kimdir? Andrew Tate ne ile yargılanıyor? İşte detaylar...

Abone Ol

ANDREW TATE KİMDİR?

III. Emory Andrew Tate 1 Aralık 1986 İngiliz ve Amerikalı sosyal medya kişiliği, iş adamı ve eski profesyonel kick boksçudur.

Tate, 2005 yılında kickboks yapmaya başladı ve 2009 yılında ilk şampiyonluğunu kazandı. İngiliz reality şovu Big Brother'a katıldığı 2016 yılında daha fazla dikkat çekmiş ve sosyal medyadaki yorumlarının tartışma yaratması üzerine programdan çıkarılmıştır. Web sitesi üzerinden ücretli kurslar ve üyelikler sunmaya başladı ve ultra erkeksi, ultra lüks bir yaşam tarzını teşvik ederek bir internet ünlüsü olarak ün kazandı.

Tate'in iddialara göre kadın düşmanı yorumları birçok sosyal medya platformundan uzaklaştırılmasına neden oldu.

NE İLE YARGILANIYOR?

29 Aralık 2022'de Andrew ve kardeşi Tristan Romanya'da iki kadınla birlikte "insan kaçakçılığı ve organize bir suç grubu oluşturma" şüpheleriyle tutuklandı. Romanya polisi, grubun kurbanları sosyal medya için ücretli pornografi oluşturmaya zorladığını iddia etti. 31 Mart'ta, soruşturma devam ederken dördü de ev hapsine alındı. Henüz bir iddianame hazırlanmadı ve savcılar davayı mahkemeye göndermek için Haziran sonuna kadar süreleri olduğunu söyledi.