Google, Android cihaz kullanıcılarına yönelik önemli bir güncelleme yaparak internet paylaşımı ve arama yansıtma özelliklerini kullanıma sundu. Bu yeni özellikler, kullanıcıların cihazları arasında daha sorunsuz bir bağlantı ve veri paylaşımı sağlamasına olanak tanırken, günlük yaşamı kolaylaştırmayı hedefliyor.

Google Android (1)

Google, Android cihazlar için yeni özellikler sundu: internet paylaşımı ve arama yansıtma. Bu özellikler, kullanıcıların cihazlar arasında veri paylaşımını ve bağlantıyı daha sorunsuz hale getiriyor.

Google Android (1)-2

Android'de İnternet Paylaşımı Özelliği

Yeni "Anında hotspot" özelliği sayesinde, Android cihazlar (Samsung hariç) ve Chromebook'lar arasında şifre girmeden internet paylaşımı yapılabiliyor. Bu özellik, Bluetooth ve cihaz konumunu kullanarak hızlı bağlantı sağlıyor.

Google Android (3)

Android'de Arama Yansıtma Özelliği

Arama yansıtma özelliği ile kullanıcılar, Google Meet üzerinden yapılan aramaları kolayca taşıyabiliyor. Yansıtma simgesine tıklayarak video görüşmelerini Android telefon, tablet veya masaüstü tarayıcı arasında geçiş yapabilirler.

Google Android (2)

Çocuklara “Temel Robotik ve Kodlama Eğitimi” veriliyor Çocuklara “Temel Robotik ve Kodlama Eğitimi” veriliyor

Android'de Çapraz Cihaz Servisleri

Android 11 ve daha yeni sürümlerle uyumlu olan çapraz cihaz servisleri, aynı Google hesabına giriş yapmış cihazlar arasında "cihaz grubu" oluşturarak yönetim imkanı sunuyor. Kullanıcılar, bu özellikleri Ayarlar menüsünden etkinleştirebilirler.

Google Android (1)-1

Yeni güncellemeyle birlikte, Android kullanıcılarının deneyimi önemli ölçüde geliştirildi. Google Play hizmetlerinin 24.35.30 sürümü ile bu özellikler geniş bir kullanıcı kitlesine sunulmaya başlandı.

Kaynak: Haber Merkezi