Ankara Büyükşehir Belediyesi, KPSS puanı ile 133 zabıta memuru alımı için ilana çıktı. Adaylar, 3-11 Ekim 2024 tarihleri arasında başvurularını tamamlayarak, gerekli belgelerle Atatürk Spor ve Sergi Sarayı’na şahsen başvuruda bulunabilecek. Mülakatlar ise 18-25 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Zabita Memuru Alimi (6)

133 Zabıta Memuru Alımı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, KPSS puanı ile toplam 133 zabıta memuru alacağını duyurdu. Alım süreci, 3-11 Ekim 2024 tarihleri arasında başvuruların alınmasıyla başlayacak. Adayların, gerekli belgelerle birlikte Atatürk Spor ve Sergi Sarayı’na şahsen başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Zabita Memuru Alimi (4)

Başvuru Süreci

Adaylar, “www.ankara.bel.tr” adresinden elektronik başvuru formlarını doldurup çıktısını alarak, istenilen belgelerle birlikte başvurularını gerçekleştirecek. Başvuru sırasında adaylardan talep edilen belgeler arasında nüfus cüzdanı, diploma, yabancı okul denklik belgesi, sürücü belgesi ve KPSS sonuç belgesi yer alıyor.

Zabita Memuru Alimi (5)

Yenimahalle’de 5 Bin Öğrenciye Ücretsiz Eğitim Desteği Yenimahalle’de 5 Bin Öğrenciye Ücretsiz Eğitim Desteği

Mülakat Tarihleri

Alım sürecinin mülakatları ise 18-25 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Zabıta Daire Başkanı Olcay Erdal, “Yeni alımlarla birlikte dairemiz güçlenecek ve Ankaralı hemşehrilerimize daha iyi hizmet sunacağız” dedi.

Zabita Memuru Alimi (3)

Adaylarda Aranan Nitelikler

Zabıta memuru alımı için 30 yaşını doldurmamış, erkekler için 1.67 metre, kadınlar için 1.60 metre boyunda olma şartı aranıyor. Ayrıca, boy ve kilo arasında 10 kilogramdan fazla fark olmaması ve en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olma koşulu bulunuyor.

Zabita Memuru Alimi (2)

Başvuruda bulunan adaylar, bu fırsatın kendileri için önemli olduğunu belirtiyor. Ramazan Kaplan, “Ankara Büyükşehir’in sosyal medya hesaplarında gördüm. Zabıta olmak benim için büyük bir fırsat” derken, Cem Yaman da, “Bu alımın tüm lisanslara özel olması bizim için çok değerli” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi