Ankara için çok önemli proje
Sokak hayvanları ile ilgili sorunlar yıllardır Ankara için en büyük sorunların başında geliyor. Özellikle Sokak köpeklerinin popülasyonunun hızla artması ve bunun engel...
Sokak hayvanları ile ilgili sorunlar yıllardır Ankara için en büyük sorunların başında geliyor. Özellikle Sokak köpeklerinin popülasyonunun hızla artması ve bunun engellenememesi başkent için çözülmesi gereken en önemli problemlerden bir tanesiydi.
Elbette ki sokak köpekleri de birer canlı bunu kesinlikle unutmamalıyız ancak, Bir yandan da özellikle çocukların yaşadığı can güvenliği sorunu da madalyonun öbür yüzüydü.
Neyse ki sonunda Ankara Büyükşehir belediyesi bu sorunun çözümü ile ilgili kapsamlı bir proje başlattı. Projenin duyurusunu ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yaptı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sokaktaki can dostlarımız için başlattığımız Türkiye'nin en kapsamlı kısırlaştırma çalışmalarımız her geçen gün sayısı artarak devam ediyor. 2 sene içerisinde sokak hayvanları popülasyonunu kontrol altına almayı hedefliyoruz” dedi.
Yavaş, belediyenin sokak hayvanlarına ilişkin çalışmasını içeren ve “Başkent’te her canlı değerlidir” başlıklı bir videoyu sosyal medyada paylaştı. Yavaş, paylaşımında şunları kaydetti:
“Sokaktaki can dostlarımız için başlattığımız Türkiye'nin en kapsamlı kısırlaştırma çalışmalarımız her geçen gün sayısı artarak devam ediyor. 2 sene içerisinde sokak hayvanları popülasyonunu kontrol altına almayı hedefliyoruz.”
Videoda ABB Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan da şu bilgileri veriyor:
"Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak bütün belediyelerimize örnek olacak bir çalışma başlattık. Ayda bin hayvandan az olmamak üzere sokak hayvanlarını yakalama hizmeti alım işini başlattık. 5199 sayılı Kanun’un bütün kurallarına uyarak toplanan sokak canlılarımız, belediyemize bağlı 4 birim ve (OHHAD) 13 özel hayvan hastanesinde bir gün dinlendirilip ertesi gün kısırlaştırma operasyonu yapılacak ve beş gün postop bakımları tamamlandıktan sonra alındıkları ortama tekrar geri bırakılacaktır. Yılda ortalama 24 bin ile sokak hayvanları popülasyonunu 2 yıl içerisinde kontrol altına almayı amaçlamaktayız.”
Yazının başında da dediğimiz gibi Ankara için gerçekten hayati bir proje. Dileriz başarılı olur ve başkentin yaşadığı bu sorun doğru şekilde çözülür.