Kırgızistan’da düzenlenen Uluslararası Dünya Halkları Kültür Festivali ile Kara Kırgız Cumhuriyetinin Kuruluşunun 100. Yıldönümü Festivali'nde Türkiye’yi Ankara Kulübü Derneği temsil etti. Ankara Kulübü Derneği, Genel Başkan Dr. Metin Özaslan başkanlığında, Onur Kurulu Üyesi Yakup Odabaşı’nın da eşlik ettiği Seymen ve Bacıerenlerden oluşan bir ekiple festivale katıldı. Ortak köklere ve değerlere sahip ülkelerin katılımıyla gerçekleşen ve kültürlerin tanıtıldığı festivalde, Ankara’nın tarihi kültürel değerlerini temsil eden Seymen ve Bacıerenlerden oluşan Ankara Kulübü Derneği ekibinin gösterileri büyük beğeni topladı.

11111 (1)

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığının desteği, Ankara Kulübü Derneği liderliğinde ve Sihirli Keçe Vakfı organizatörlüğünde düzenlenen “Uluslararası Dünya Halkları Kültür Festivali” ve Oş Belediyesi'nin desteği ve Ankara Kulübü Oş şehri temsilciliğinin organize ettiği Kara-Kırgız Özerk Bölgesi’nin kuruluşunun 100. Yılı kapsamında “2. Uluslararası Dans Festivalleri”, Kırgızistan’ın Issık Gölü kenarında yer alan Çolpan Ata şehri ile Orta Asya’nın kalbi Oş şehrinde 1-12 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleşti.

Festival kapsamında düzenlenen yarışmalara; Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Karakalpakistan, Romanya ve Hindistan’dan olmak üzere halk oyunları, halk müziği ve el sanatları alanlarında 500'den fazla sanatçı katılım sağladı.

11111 (4)

Ankara Kulübü heyetine başkanlık eden Genel Başkan Dr. Metin Özaslan, Kırgızistan'da gerçekleşen festivallere ilişkin değerlendirmesinde; “Tarihten gelen ortak kültür ve müşterek değerler doğrultusunda Kırgızistan’da gerçekleştirilen Uluslararası Dünya Halkları Kültür Festivali’nde Ankara Kulübü olarak her zamanki gibi liderlik sorumluluğumuzun bilinciyle ve büyük deneyimler eşliğinde görevimizi noksansız yerine getirdik." ifadelerini kullandı.

'ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMENİN GURURUNU VE ONURUNU YAŞIYORUZ'

Özaslan, şöyle devam etti: "Kardeş ülkeler ile güçlü kültürel bağların kurulmasının yanı sıra sosyoekonomik işbirliğinin geliştirilmesine zemin hazırlayan organizasyona Ankara Kulübü olarak liderlik yapmaktan ve etkinlik kapsamında Ankara’mızın tarihi kültürel değeri seymen ve bacıerenlerinin gösterimi ile ülkemizi en iyi şekilde temsil etmenin gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Dost, kardeş ve akraba ülkelere yönelik olarak yaptığı çalışmalarla her zaman takdir toplayan ve Kırgızistan’da kardeş ülkelerin kültürlerini sergileme ve tanıtma fırsatı bulduğu festivalin gerçekleşmesi yönünde sağladıkları destek ve katkılarından dolayı TİKA ile ev sahibi kardeş ülke Kırgızistan’a çok özel misafirperverliklerinden ve festivale katılım gösteren ortak dil, din, kan bağı, tarih ve kültüre sahip ülkelere, bütün kültür sanat paydaşlarımıza teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyorum.”

Ankara Kulübü Burs Fonu İçin Destek Çağrısı Ankara Kulübü Burs Fonu İçin Destek Çağrısı

TİKA Kırgızistan Koordinatörü Mehmet Bodur ise; Kırgızistan'ın Çolpan Ata şehri ile Oş şehrinde düzenlenen festivallerin etkin bir şekilde gerçekleşmesi yönünde üstlendiği rolü takdir ettiklerini belirterek, Genel Başkan Dr. Metin Özaslan nezdinde Ankara Kulübü Derneği’ne şükranlarını dile getirdi.

Kaynak: Haber Merkezi