Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının manevi atmosferini Başkentlilerle buluşturmak için 50 farklı noktada 500’ün üzerinde etkinlik düzenliyor. Aile Yaşam Merkezleri, Gençlik Merkezleri ve Kadın Lokalleri de Ramazan coşkusunu yaşatmak amacıyla birbirinden özel programlara ev sahipliği yapıyor. Etkinlikler, atölyelerden sahne gösterilerine kadar geniş bir yelpazeye yayılıyor ve Başkentlilerden büyük ilgi görüyor.

50 Noktada 500 Etkinlik (2)

Ankara'da 50 noktada 500 etkinlik

Geleneksel kültür ve ramazan ruhuna özgü etkinlikler

Bu kapsamda, tespih yapım atölyesi, İstanbul müzikleri icrası, meddah gösterileri, orta oyunu, kukla gösterileri ve Karagöz-Hacivat gölge oyunu gibi geleneksel etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinlikler, katılımcılara sadece eğlenceli vakit geçirme fırsatı sunmakla kalmıyor, aynı zamanda geleneksel kültürün yaşatılmasına da katkı sağlıyor.

Ankara'nın farklı ilçelerinde gerçekleştirilen etkinlikler, hem Ramazan ayının manevi havasını pekiştiriyor hem de başkentlilerin geleneksel değerleri tanımasına olanak sağlıyor. Özellikle Altındağ Gençlik Merkezi'nde açılan tespih atölyesi, Keçiören'deki Ramazan kandili yapım atölyesi ve Sincan'daki davul yapım etkinlikleri, katılımcıların el becerilerini geliştirirken aynı zamanda Ramazan’ın manevi atmosferini hissetmelerine yardımcı oluyor.

50 Noktada 500 Etkinlik (4)

Çocuklar için eğitici ve eğlenceli etkinlikler

Ramazan ayı boyunca düzenlenen etkinliklerde, çocuklar için özel programlar da dikkat çekiyor. Altındağ Gençlik Merkezi'nde açılan tespih atölyesinde 60 çocuk, geleneksel el sanatı olan tespih yapımını öğreniyor. Keçiören’deki Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi'nde çocuklar, geleneksel Ramazan kandilleri yaparak hem eğleniyor hem de kültürel mirası yaşatıyor.

Sincan Aile Yaşam Merkezi'nde ise 9-10 yaş arasındaki 20 öğrenci, kavanoz kapağından Ramazan davulu yaparak geri dönüşüm teknikleriyle geleneksel Türk sanatlarını keşfetme imkânı buluyor.

Mukadderat’ filmi ve söyleşisi Çankaya’da büyük ilgi gördü Mukadderat’ filmi ve söyleşisi Çankaya’da büyük ilgi gördü

50 Noktada 500 Etkinlik (2)-1

Ramazan’a özel seminerler ve atölyeler

Beypazarı’nda ise “Fazilet ve Hikmetiyle Oruç” semineri, Diyanet İşleri Başkanlığı Beypazarı Müftülüğü’nden Muhammet Furkan Nalbant tarafından verildi. Bu tür seminerler, Ramazan’ın manevi yönüne vurgu yaparak katılımcıların ruhsal ve kültürel gelişimine katkı sağlıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ramazan boyunca düzenlediği etkinliklerle hem geleneksel kültürü yaşatmayı hem de Başkentlilerin bir araya gelerek paylaşma ve dayanışma ruhunu güçlendirmeyi amaçlıyor.

50 Noktada 500 Etkinlik (1)-150 Noktada 500 Etkinlik (1)

Kaynak: Haber Merkezi