Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi 52117 ada 1 parselde 3 blok halinde inşa edilen ve 252 konuttan oluşan projede hak sahipleri tapu ve anahtarlarını Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın elinden aldı. Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 3 eylül Salı günü saat 10:30 da gerçekleşen anahtar teslim törenine, Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ve Mamak Belediyesi Başkan Yardımcıları Ertan Işık, Erdoğan Doğan ve Uğur Sarı katıldı.

Whatsapp Image 2024 09 03 At 12.15.54

“Mamak’ı geliştirmeye devam edeceğiz”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş “Bizim gücümüz bu kadarına yetti. Ekonomik sıkıntılar ve artan maliyetler nedeniyle zorlandık. Sürekli olarak finans bulma arayışımız devam ediyor. Başka projelere para harcamak yerine öncelikli olarak Mamak'ta, Altındağ'da, Dikmen Vadisi'nde bizden konut bekleyen ve bize umut bağlamış bütün insanların konutlarını teslim etmek için çalışmalarımız devam ediyor. Yavaş, yaptığı konuşmada, bu güne kadar 4000 konutun yapımına başladıklarını söylerken proje tamamlanana kadar kira yardımında bulunarak vatandaşları mağdur etmediklerini belirtti. Projenin Mamak’ın gelişimi için önemli olduğunun altını çizen Mansur Yavaş “Mamak Belediye Başkanımızla birlikte Mamak’ı geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Whatsapp Image 2024 09 03 At 12.15.43 (1)

“Çankaya’daki emsallerinde ne varsa bu evlerde de var”

Anahtar teslim töreninde konuşan Veli Gündüz Şahin, Mansur Yavaş’ın Ankara’nın gecen 5 yılında belediyecilik anlayışında köklü değişiklikler yaptığını ve her yönüyle takdiri hak eden bir liderlik sergilediğini söyledi. Ankara Büyükşehir Belediyesinin şeffaf, katılımcı, sosyal belediyecilik anlayışıyla kentimizi daha yaşanabilir hale getirdiğini belirten Şahin “Mamak belediyesi olarak bu başarılı yönetim anlayışını kendimize rehber edindik. Bugün burada teslim ettiğimiz bu konutlar sayın başkanımızın önderliğinde attığımız adımların somut bir örneğidir. Mansur başkanımız burada mağdur olan Mamaklı kardeşlerimize öncelik vererek eşitlik ve adalet anlayışını göstermiştir” dedi. Bu süreçte başkanımızla el ele vererek Mamak’ı geleceğe taşımak, Ankarayı geleceğe taşımak için diğer ilçe belediyelerimizle birlikte büyük bir gayretle çalıştıklarının altını çizen Şahin, teslim edilen konutlarla ilgili olarak “Çankaya’daki emsali olan sitelerdeki bütün özellikler var” dedi.

Whatsapp Image 2024 09 03 At 12.15.52

Gazi Üniversitesi'nde Araştırma Üniversiteleri Toplantısı Gazi Üniversitesi'nde Araştırma Üniversiteleri Toplantısı

Derbent Mahallesi Muhtarından Ertan Işık’a teşekkür

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi 52117 Ada 1 Parselde inşa edilen 3 blokta bulunan toplam 252 kotunun anahtar teslim töreninde söz alan Derbent Mahallesi Muhtarı Ekrem Yalçınkaya, proje süresince kendilerine gösterdiği ilgi ve Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Işık’a teşekkür etti.

Kaynak: Haber Merkezi