Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Üyesi 50 üniversiteli genç, Ankara Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde “Likya Şehirler Arası Gençlik Değişimi” programında Başkent Gençlik Meclisi üyeleri ile buluştu. Program, gençlerin kültürel ve sosyal gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan çeşitli etkinliklerle dolu dolu dört gün sürdü.

I H S 0659

Antalya ve Ankara’nın Gençleri Başkentte Buluştu

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde gerçekleştirilen “Likya Şehirler Arası Gençlik Değişimi” programı, Antalya'dan gelen 50 üniversiteli gencin Ankara'da dört gün süren etkinlikler ve gezilerle zaman geçirmesine olanak sağladı. Gençler, Başkent Gençlik Meclisi üyeleri ile bir araya gelerek deneyimlerini ve projelerini paylaştılar. Program boyunca atölye çalışmaları, kültürel ve tarihi geziler, tanışma oyunları, toplantılar ve çalıştaylara katıldılar. Ayrıca, Dijital Hayvanat Bahçesi, Anıtkabir, Ankara Kalesi ve Hamamönü gibi mekânları ziyaret ederek başkentin kültürel ve tarihi zenginliklerini keşfetme fırsatı buldular.

I H S 0697

Gençler Başkentin Sembol Mekânlarında Keyifli Anlar Yaşadı

Programın ilk gününde gençler, Ankara’daki “Dijital Hayvanat Bahçesi”ni ziyaret ederek sanal gerçeklik deneyimini yaşadılar. İkinci gününde ise Anıtkabir, Ankara Kalesi ve Hamamönü gibi tarihi mekânları gezdiler. Üçüncü gün ise Ankara Kent Konseyi’nin kabul salonunda çeşitli oyunlar ve atölye çalışmalarına katıldılar. Etkinliklerin sonunda, gençler hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim yaşamış oldular.

“Gençler İçin Zengin İçerikli Bir Program Hazırladık”

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Erdal Demir, “Bu programın amacı gençlerimizin projelerini ve fikirlerini paylaşabileceği, kültürel ve sosyal deneyimler kazanabileceği bir ortam yaratmak. Antalya’daki ve Ankara’daki gençler arasında etkileşim sağlamak ve gençlik politikaları üzerinde fikir alışverişinde bulunmak için çeşitli etkinlikler düzenledik. Elde edilen bilgiler ve deneyimler, gençlik çalışmalarımızda bize yön gösterecek” dedi.

I H S 0793

Katılımcılardan Büyükşehir Belediyelerine Teşekkür

Antalya ve Ankara'dan gelen gençler, bu tür değişim programlarının kendilerine büyük katkı sağladığını belirttiler. Gençler, çeşitli etkinlikler ve geziler sayesinde hem diğer şehirleri tanıdıklarını hem de kişisel olarak gelişim fırsatı bulduklarını ifade ettiler. Zeynep Sude Çulğatay, etkinliğin kendilerine büyük bir motivasyon sağladığını ve Ankara’yı yakından tanıma fırsatı bulduklarını belirtti. Hacer Esva Bulut ise, etkinliklerin hem eğitici hem de eğlenceli olduğunu ve Dijital Hayvanat Bahçesi'nin bu tür projelere örnek teşkil etmesi gerektiğini vurguladı.

Gaziler İçin 350 Motosikletle Anıtkabir turu Gaziler İçin 350 Motosikletle Anıtkabir turu

Program, gençlerin sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerine katkı sağlarken, şehirlerarası gençlik etkileşimini güçlendirdi.

Kaynak: Haber Merkezi