Sosyal medyada paylaştığı video sonrası Arif Erkin'in hayatını merak konusu oldu. Peki, Arif Erkin Güzelbeyoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? Arif Erkin Güzelbeyoğlu hangi dizi ve filmlerde rol aldı? İşte tüm merak edilenler...

ARİF ERKİN GÜZELBEYOĞLU KİMDİR?

Arif Erkin Güzelbeyoğlu 11 Eylül 1935, Gaziantep doğumlu, Türk mimar, müzisyen, oyuncu.

Kapak 171849

HAYATI

1935 yılında Gaziantep'te doğdu. Güzelbeyzade adlı bir Türkmen boyundan gelen soyadı Güzelbeyoğlu olarak Türkçeleştirilmiştir.

7433 A F Vp R

Çiğdem Mater kimdir? Çiğdem Mater kimdir?

Tiyatroya amatör olarak Genç Oyuncular'da başladı. Dostlar Tiyatrosu'nun kuruluşunda yer aldı. Tiyatroda oyunculuğun yanı sıra oyun müziklerini de yaptı. Otuz yıl İstanbul Belediyesi'nde bürokratlık yaptı. Birçok televizyon yapımının müziklerini ve "Umut", "Ağıt", "Değirmen" gibi filmlerin müziklerini yaptı. Dizi oyuncusu olarak "İkinci Bahar" dizisindeki rolü ile ünlendi.

KARİYER HAYATI 

Keşanlı Ali Destanı filmi ile başladığı oyunculuk hayatında ünlenmesi, İkinci Bahar dizisi ile oldu.

Bolum11 0002[1]

2004-2007 yılları arasında Yabancı Damat dizisinde "Memik Dede" karakterini canlandırdı. 2007 yapımı Beyaz Melek adlı sinema filminde de "Mala Ahmet" karakterini canlandırdı.

Arif Erkin Kimdir

Daha sonra Canım Ailem dizisinde "Cabbar Ağa" rolünü, Muhteşem Yüzyıl adlı dizide "Piri Mehmet Paşa" adlı Divan Üyesini canlandırdı; Doksanlar, Kadim Dostum ve Çoban Yıldızı adlı dizilerde yer aldı.

Müziğiyle sinemaya yaptığı katkılardan ötürü 2021 yılında İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali'nde Onur Ödülü ile ödüllendirildi.

Kaynak: Haber Merkezi