TRT’nin sevilen dizisi Teşkilat oyuncu kadrosunda yer alan Aybüke Pusat’ın, "2 Nisan'da satın alım yapmıyoruz" boykotuna destek verdikten sonra diziden çıkarıldığı iddia edildi. Karara sanat dünyasından ve siyasetten pek çok isim tepki gösterdi.
Aybüke Pusat'a ünlülerden destek yağdı
Cem Yılmaz: "Sanatçılar özgürce fikirlerini söyleyemeyecek mi?"
Ünlü komedyen Cem Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sanatçıların düşüncelerini özgürce ifade edememesine tepki göstererek şu sözleri sarf etti:
"Sevgili takipçilerim, devletimizin kanalı TRT’nin bugünkü açıklamasından anlaşılıyor ki, tepki gösteren oyuncular dizilerden çıkarılıyor. Bu arkadaşlarımız sadece yetenekleriyle mesleklerini icra eden insanlar değil mi? TRT bizim devlet kanalımız değil miydi? Tarafsız olması gerekmiyor muydu?"
Sevgili takipçilerim devletimizin kanalı TRT nin bugünkü açıklamasından anlaşılıyor ki tepki ver tepki ver dediğiniz oyuncu arkadaşlarımız dizilerden çıkarılıyor.Bu arkadaşlarımız kabiliyetleri ile mesleklerini icra eden insanlar değil midir ? Kendi politik fikirlerini özgürce…
— Cem Yılmaz (@CMYLMZ) April 2, 2025
Gülben Ergen: "Sanatçı aynı fikirde olmak zorunda mı?"
Şarkıcı Gülben Ergen ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sanatçıların farklı görüşlere sahip olabileceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Oyuncu, çalıştığı kanalla aynı fikirde olmak zorunda mı? Aynı yaşam felsefesini benimsemek zorunda mı? İnsanları ekmeğinden etmek korkunç bir hakaret! Kendi içimizde bölünür olduk."
Oyuncu çalıştığı kanalla aynı fikirde olmak zorunda mı?
— Gülben Ergen (@gulbenergen) April 2, 2025
Aynı yaşam felsefesini benimsemek zorunda mı? Farklı düşünemez mi?
Farklı hissedemez mi?
İnsanları ekmeğinden edebilmek korkunç bir hakaret!
Kendi içimizde bölünür olduk!! https://t.co/h0McpKuAS8
Melek Mosso ve Deniz Seki’den destek mesajı
Sanatçılar Melek Mosso ve Deniz Seki de Aybüke Pusat'a desteklerini sosyal medya üzerinden "Yanındayız Aybüke" mesajlarıyla gösterdi.
Yanındayız Aybüke⚡️ #AybükePusat
— Melek Mosso (@MelekMosso) April 2, 2025
🤍✊🏾💐
Burcu Biricik: meslektaşım işinden oldu!
Burcu Biricik, Aybüke Pusat'ın ‘Teşkilat’ dizisinden çıkarılmasına tepki gösterdi. “Cumhurbaşkanımızın bahsettiği özgürlüğü ve anayasal hakkını kullanmayı seçti diye bugün bir meslektaşım işinden oldu!
Farah Zeynep Abdullah'tan çağrı
Aybüke'ye yapılan karşısında tüm meslektaşlarımı oyuncu sendikasına üye olmayan varsa üye olup birlikte hareket etmeye davet ediyorum.
aybükeye yapılan karşısında tüm meslektaşlarımı @oyuncusendika ya üye olmayan varsa üye olup birlikte hareket etmeye davet ediyorum
— fafazey (@fzaofficial) April 2, 2025
Özgür Özel: "Aybüke'ye sahip çıkacağız"
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Trabzon’daki açıklamasında Aybüke Pusat’a destek vererek, "Aybüke nerede oynuyorsa rekorlar kırdıracağız. Kimse korkmasın, korkması gereken AK Parti ve onların sistemidir. Bir sanatçı, düşüncesini açıkladığı için işinden olamaz. Bu haksızlığı kabul etmiyoruz." dedi.
Benim bütün duygularımı sevgili Cem Yılmaz çok güzel cümlelere dökmüş.. #aybükepusat https://t.co/TvYN2gmzpJ
— Deniz Seki (@denizsekireal) April 2, 2025