Ecem Dinçkal'ın sevgilisi kimdir? Ecem Dinçkal'ın sevgilisi kimdir?

Özge Azra Kohen, edebiyat dünyasında adından sıkça söz ettiren başarılı bir yazar olarak dikkat çekiyor. Peki Azra Kohen kimdir?, Azra Kohen nereli?, Azra Kohen kaç yaşında?, Azra Kohen kitapları?, Azra Kohen kariyeri? İşte tüm cevaplar

Azra Kohen (4)

Azra Kohen İlk Yılları ve Eğitimi: Özge Azra Kohen, 1979 yılında İzmir'de dünyaya gelmiştir. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Kanada'da Ottawa Üniversitesi'nde ekonomi eğitimi almıştır. Ayrıca İngiltere'de Writtle Üniversitesi'nde Onarıcı Tarım eğitimine başlamış ve Amerika'da devam etmiştir.

Azra Kohen (5)

Azra Kohen Kariyeri: İlk kitabı olan "Fi"yi Akilah mahlasıyla yayımladıktan sonra, "Çi" ve "Pi" adlı kitaplarını Akilah Azra Kohen adıyla yayımlamıştır. "Fi, Çi, Pi" üçlemesiyle büyük ilgi gören Kohen, "Aeden" ve "Gör Beni" gibi eserlerle de başarısını sürdürmüştür. "Fi" üçlemesi İtalya'da 6 numaraya yükselerek Türk yazarlar arasında bir ilki gerçekleştirmiştir.

Azra Kohen (3)

Azra Kohen Eğitim ve Bakış Açısı: Kohen, eğitime olan önemini "Bu dünyaya öğrenmek için geldik" sözleriyle vurgulamıştır. İngilizce ve İtalyanca bilen yazar, kendisini çiftçi olarak tanımlamış ve öğrencilik hayatının asıl mesleği olduğunu ifade etmiştir.

Azra Kohen (2)

Azra Kohen Kişisel Hayatı: 2001 yılında Sadok Kohen ile evlenen Azra Kohen'in bir erkek çocuğu bulunmaktadır. Organik tarıma ve evrenin matematiğine inanan Kohen'in belirgin bir politik görüşü yoktur. Vejetaryen olmaya çalıştığını ifade etmiştir.

Azra Kohen Ödülleri: Kohen, Elele Avon Yılın Yazarı Ödülü (2018), Işık Vakfı En İyi Yazar (2019) ve Hacettepe Üniversitesi En İyi Yazar (2020) gibi prestijli ödüllere layık görülmüştür.

Azra Kohen (1)

Azra Kohen Eserleri: "Fi", "Çi", "Pi", "Aeden" ve "Gör Beni" gibi eserleriyle tanınan Azra Kohen, Türk edebiyatında önemli bir yere sahiptir.

Kaynak: Haber Merkezi