Siyaset

Bakan Göktaş’tan Ekim Ayı SED Açıklaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Ekim ayı SED ödemesinin hesaplara yatırıldığını duyurdu. Toplam 1 milyar 63 milyon TL tutarındaki destek, çocukların ihtiyaçları için ayrıldı.

Abone Ol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ekim ayına yönelik Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerinin toplamda 1 milyar 63 milyon TL olarak hesaplara yatırıldığını açıkladı. Bu ödemelerin amacı, çocukların sosyal desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanmasıdır.

SED Ödemeleri ile Çocuklar Destekleniyor

Bakan Göktaş, çocukların sosyal ve eğitim ihtiyaçlarını karşılamak üzere SED ödemelerine özel bir önem verdiklerini ifade etti. Bu kapsamda, her çocuğun farklı ihtiyaçlarına yönelik hizmetlerin çeşitlendirildiği belirtildi.

Aile Odaklı Sosyal Hizmetler

Aile odaklı sosyal hizmet modelleri ile çocukların, aile sıcaklığı ve şefkati içerisinde büyümelerine olanak sağlanıyor. Göktaş, bu yaklaşımın çocukların milli değerlere sahip, kendine güvenen ve eğitimli bireyler olarak yetişmeleri için kritik bir adım olduğunu vurguladı.

Psikososyal Destek ve Etkinlikler

SED ödemeleri ile ailelerin ve çocukların psikososyal destek hizmetlerinden faydalanması sağlanıyor. Ayrıca, çocuklara yönelik sportif, kültürel ve sosyal etkinliklerin hayata geçirilmesi hedefleniyor. Bu etkinlikler, çocukların sosyal gelişimini destekleyerek toplumla entegrasyonlarını artırmayı amaçlıyor.