İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, vatandaşlara seyahat sırasında emniyet kemeri takmanın hayati önemine dikkat çekti. Bakan Yerlikaya, "Vatandaşlarımızın seyahatlerinde 'Emniyet Kemeri' en önemli koruyucu tertibattır. Lütfen, can güvenliğiniz için 'yolculuğun başladığı andan itibaren seyahat süresince' emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim," dedi.

ALİ YERLİKAYA-1

1-8 Ağustos 2024 tarihleri arasında Emniyet ve Jandarma Trafik ekipleri tarafından 2 milyon 609 bin 216 araç denetlendi. Denetimler sonucunda hız ihlalinden, zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmamaya kadar pek çok farklı ihlalde bulunan toplam 436 bin 589 araç ve sürücüye işlem yapıldı.

Lübnan'daki telsiz patlamalarında ölü sayısı 20'ye yükseldi Lübnan'daki telsiz patlamalarında ölü sayısı 20'ye yükseldi

Trafik Kontrol T

Yerlikaya, emniyet kemeri kullanımının trafik kazaları kaynaklı can kayıplarını %45, ağır yaralanmaları ise %60 oranında azalttığını belirtti. Tüm araçlarda, otobüsler dahil, sürücü ve yolcuların emniyet kemeri takmasının yasal bir zorunluluk olduğunu vurguladı. Ayrıca, mevzuata aykırı olarak ışıklı ya da sesli uyarı cihazları kullanan 210 sürücüye de işlem yapıldığı bildirildi.

Trafik Kontrol T-1

Bakan Yerlikaya, "Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil," sözleriyle trafik kurallarına uymanın önemini bir kez daha hatırlattı.

Editör: İrem Akbaş