Bankaların konut kredisi faiz oranlarını düşürmesiyle birlikte, konut kredisi kullanımında dikkat çekici bir artış yaşandı. Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, BDDK verilerine dayanarak yaptığı açıklamada, konut kredisi kullanımının bir haftada 3.1 milyar TL arttığını duyurdu.

Emlakçılardan Öğretmenlere %25 İndirim (1)

Konut Kredisi kullanımı 538 Milyar TL'yi geçti

Geçen hafta 535 milyar 76 milyon TL seviyelerinde olan konut kredisi kullanımı, bankaların faiz oranlarını indirmesiyle hızla arttı ve 538 milyar 165 milyon TL’ye ulaştı. Bankalar arasındaki faiz indirimi yarışı, ev almayı planlayanlar için büyük bir fırsat sundu. Özellikle bazı özel bankalar, konut kredisi faiz oranlarını 1.72 gibi düşük seviyelere çekti. Akçam, bu durumun sektördeki rekabeti artırdığını ve alıcılar için avantaj sağladığını vurguladı.

Emlakk1 (1)

Çankaya'da bir kafede boğulan kişi heimlich ile kurtarıldı Çankaya'da bir kafede boğulan kişi heimlich ile kurtarıldı

Konut satışları artış gösterdi

Şubat ayında Türkiye genelinde konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %20,1 oranında artarak 112 bin 818 oldu. Akçam, “Konut satışları her geçen ay artıyor. Faizlerin düşmesi, piyasa üzerindeki etkilerini gösteriyor. Ev almak isteyenlerin bankaların sunduğu faiz oranlarını dikkatle takip etmelerini öneriyoruz,” dedi.

Konut kredisi faizlerindeki bu düşüş, sektörde bir canlanma beklenmesine neden oldu. Akçam, “Faiz oranlarının düşmesi, büyük şehirlerdeki konut piyasasında hareketliliği artıracaktır. Eğer bu ivme devam ederse, hem emlak piyasasında hem de kredi kullanımında rekor seviyelere ulaşılabilir,” dedi.

Emlak-3

Ev almayı düşünenler faiz oranlarını takip etmeli

Son olarak Akçam, konut almayı düşünenlere önemli bir uyarıda bulunarak, “Faiz oranları ve bankaların sunduğu kredi koşulları değişebilir. Bu nedenle ev almak isteyenlerin teklifleri yakından takip etmeleri gerekiyor,” ifadelerini kullandı.

Emlakl Vergisi

Muhabir: Çağlar Bülent SANSAR