Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, son günlerde hakkındaki görevden ayrılma iddialarına açıklık getirdi. Geçtiğimiz hafta, TİP içindeki bazı görev değişiklikleri ve toplantılar sonrası Atay’ın görevinden ayrıldığına dair haberler yayımlandı.

Barış Atay (4)

Özgür Özel, Mardin’de nikah şahidi oldu Özgür Özel, Mardin’de nikah şahidi oldu

TİP Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulu'nun yaptığı toplantılardan sonra, Barış Atay’ın Genel Başkan Yardımcılığı ve MYK üyeliğinden ayrıldığı duyuruldu. Bu gelişme, sosyal medyada ve haberlerde, Atay’ın partideki görevine son verdiği şeklinde yorumlandı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, Atay’ın yeni dönemde Merkez Yürütme Kurulu’nda görev almayacağı belirtilmişti.

G U K Pok X U A Agh Ff

G U K Pok1 Wk A Ag D K M

G U K Pok W E A E Iqac

Ancak Barış Atay, bu iddialara sosyal medya üzerinden yanıt verdi. Atay, açıklamasında "Ben partiden istifa etmedim. Ben görevimden de istifa etmedim. Nitekim ben istifa da etmedim. Oturduğu koltuktan 40 yıl kalmayan, makamları olmadan nefes alamayanların anlamasını beklemiyorum. Hoşunuza gitmeyecek eminim ama mücadeleye devam, her zaman, her şekilde, her yolla…" şeklinde ifadeler kullandı. Bu açıklama, Atay’ın görevinden ayrılmadığını ve partideki mücadelesine devam edeceğini ortaya koydu.

Kaynak: Haber Merkezi