Altındağ'da Annelere Destek Programı Altındağ'da Annelere Destek Programı

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu; Hayvan Hastanesini ziyaret etti. Hayvan Hastanesinde gazetecilerle bir araya gelen Başkan Beşikçioğlu, iktidarın sokak hayvanlarına ilişkin aldığı karar karşısında nasıl bir çözüm yoluna gittiğini açıklayarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başkan Beşikçioğlu,”Hayvan, insan ve doğa ilişkisini yasaya alternatif çözüm yolları ile bir üst aşamaya taşıyacağız. Yaşlı hayvanlarımızı emekli konakları ve sosyal tesislerimizde değerlendireceğiz. Bunun dışında belediyemize ait çok fazla yerimiz var ve can dostlarımızı bekçi olarak oradaki alanlara yerleştireceğiz.

Hayvan Hastanesi Ziyaret (1)

ÇİP UYGULAMASI İLE HAYVANLARIN DAVRANIŞLARI GÖZLEMLENEBİLECEK

Kısırlaştırma ile alakalı okumuş olduğum çok sayıda makale bulunmaktadır. Alanında uzman hocalarımız ile birlikte farklı ülkelerdeki uygulamaları ve bu alanda yazılmış olan makalelerdeki araştırmaları inceliyoruz. Hayvanları ameliyat etmeden yapılan serumları ve son zamanlarda sıkça bahsedilen “çip” uygulaması üzerine yoğunlaşmış durumdayız. Çiplenen sokak hayvanlarının açlık motivasyonlarını, saldırganlık motivasyonlarını yerinden izleyebileceğimiz bir dijital altyapı uygulama düşüncesi içerisindeyim. Bu düşüncemizi Ankara Üniversitesi Veterinerlik Bölümünde görev yapmakta olan hocalarımızla paylaştık ve bunun mümkün olabileceğini söylediler. Alınan kararlara alternatif olarak bu ve benzeri uygulamalarla hayvan yasa ilişkisini, doğa yasa ilişkisini ve bu motivasyonu bir üst kademeye taşımak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

HAYVAN HASTANESİNİN RUHSATI YOK

İktidara geldiğimiz zaman eski yönetim ile ilgili bir takım hesapları kontrol ettik. Son altı ayda Veterinerlik Müdürlüğü tarafından harcanan para toplamda 12 Milyon! Ruhsatı olmayan bir hastane açmışlar ve buraya kadro vererek bir takım insanları son bir ayda işe almışlar. Bizler de doğal olarak müdürü ve bu arkadaşları görevden aldık ama karşılığında bizim hakkımızda asılsız iddialar ortaya attılar. “Hastaneyi kapattılar, herkesi ekmeğinden ettiler, hayvanları zehirliyorlar” gibi söylemlerde bulundular. Tabi ki usule uygun olmayan hiçbir şeyi kabul etmiyoruz. İyi niyetle ve araştırarak yaptığımız her şeyi konunun derinine inmeden sadece eleştirdiler. Lakin geldiğimiz noktada almış olduğumuz kararların gerçek nedeni budur. Yeni Veterinerlik Müdürümüz Faruk Bey, Türk Ordusunun mayın arama köpeklerinin eğitmenidir. Sokak hayvanları hakkında alınmış olan bu karar karşısında can dostlarımızın eğitim sürecini Faruk Bey sayesinde sağlayacağız. Barınaklarımız rehabilitasyon ve eğitim merkezlerine dönüşecektir. Ayrıca Ankara Üniversitesi Veterinerlik Bölümü bu süreçte bilgi ve birikimleri ile bizlerin yanında olacak. Bu alanda yapacağımız çalışmalarla örnek bir ilçe olacağız” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi