Sincan Belediyesi’nin bilim ve teknoloji alanında önemli bir adım olarak hizmete açtığı Bilim Sincan, ilçede görev yapan okul müdürlerini ağırladı. Başkan Murat Ercan’ın rehberliğinde gerçekleştirilen ziyarette, merkezdeki atölyeler tanıtıldı ve eğitimin önemi vurgulandı.

Bilim Sincan2

Bilim Sincan'a Yoğun İlgi

Sincan Belediyesi, gençlerin bilim ve teknoloji alanında donanımlı bir şekilde yetişmesini sağlamak amacıyla hayata geçirdiği "Bilim Sincan" projesi ile ziyaretçi akınına uğruyor. Nisan ayından bu yana 16 bin kişi tarafından ziyaret edilen merkez, öğrencilere yönelik atölyeleri ile dikkat çekiyor.

Eğitimde Yenilikçi Yaklaşımlar

6-14 yaş arasındaki öğrencilerin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırmayı hedefleyen Bilim Sincan, okul müdürlerinin de ilgisini çekti. Ziyarete Sincan Kaymakamı Levent Kılıç ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç da katıldı. Başkan Ercan, misafirlerine merkezin sunduğu fırsatları tanıttı.

Mansur Yavaş’tan Yeni Çocuk Etkinlik Merkezleri Mansur Yavaş’tan Yeni Çocuk Etkinlik Merkezleri

Bilim Sincan Ziyaret (3)

Zengin Atölye Seçenekleri

Bilim Sincan, bünyesinde Astronomi Uzay ve Havacılık, Deneyap, Doğa Bilimleri, Matematik, Tasarım ve Teknoloji Atölyeleri gibi çeşitli alanlarda eğitimler sunuyor. Bu atölyeler, öğrencilere yaratıcılıklarını geliştirme ve problem çözme becerilerini artırma fırsatı sağlıyor.

Başkan Ercan’ın Açıklamaları

Başkan Ercan, ziyarette yaptığı açıklamada, "Geleceğin bilim insanları ve teknoloji üreticileri olmaya aday evlatlarımıza yeni ufuklar açan sınıfları ve eğitim müfredatlarını yakından inceledik" dedi. Ercan, katılımcılara ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Kaynak: Haber Merkezi