Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Türkiye'nin ilk operası olarak bilinen Özsoy’un sahnelenme hikayesini konu alan "Bir Cumhuriyet Şarkısı"nın Ankara galasına katıldı. Bu özel etkinlik, Türkiye'nin kültürel mirasını kutlamak amacıyla gerçekleştirildi.

Elmadağ'da Eğitim Zirvesi Elmadağ'da Eğitim Zirvesi

2024 10 22 Hüseyin Can Güner Bir Cumhuriyet Şarkısı Ankara Gala (1)

Gala Detayları

Özsoy operasının tarihini beyaz perdeye taşıyan "Bir Cumhuriyet Şarkısı" filminin galası, Türkiye İş Bankası’nın katkılarıyla Ankara'da düzenlendi. Yönetmenliğini Yağız Alp Akaydın'ın üstlendiği film, 90 yıl önce sahnelenen ilk Özsoy operasının hikayesini konu alıyor. Galaya, çok sayıda sanatseverin yanı sıra Çankaya Belediye Başkanı Güner ve diğer önemli isimler de katıldı.

2024 10 22 Hüseyin Can Güner Bir Cumhuriyet Şarkısı Ankara Gala (2)

Başkan Güner’in Açıklamaları

Güner, film gösterimi sonrasında yaptığı açıklamada, “İlk Türk Operası Özsoy’un öyküsünü anlatan ‘Bir Cumhuriyet Şarkısı’ filmini Ankaralı sanatseverlerle birlikte izledik. Bu güzel yapıt için emek veren tüm sanatçılara ve Türkiye İş Bankası’na teşekkür ediyorum. İyi ki Cumhuriyet, İyi ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk!” ifadelerini kullandı.

2024 10 22 Hüseyin Can Güner Bir Cumhuriyet Şarkısı Ankara Gala (4)

Film ve Oyuncu Kadrosu

"Bir Cumhuriyet Şarkısı", Atatürk'ün talimatları doğrultusunda besteci Ahmet Adnan Saygun'un Özsoy operasını nasıl bestelediğini anlatıyor. Filmde Salih Bademci, Ertan Saban, Birce Akalay gibi ünlü isimler rol alıyor. İzleyiciler, filmde dönemin önemli isimlerinin katkılarına ve Özsoy’un tarihine tanıklık edecekler.

Kaynak: Haber Merkezi