Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Sosyal Demokrasi Vakfı’nın (SODEV) 30. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Ekonomik Kriz ve Adalet Arayışı: Zenginleşen Azınlık, Yoksullaşan Çoğunluk" paneline ev sahipliği yaptı. Panel, Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirildi ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke'nin katılımıyla dikkat çekti.

2024 10 12 Sodev Sosyal Demokrasi Ve Türkiye Paneli Çsm (6)

Etkinlik, SODEV Başkanı Rasim Şişman ve Başkan Güner'in açılış konuşmalarıyla başladı. Başkan Güner, etkinliğin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: "Bugün SODEV'in 30. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Sosyal Demokrasi ve Türkiye etkinliklerinin önemli bir parçasını oluşturduğunu düşündüğümüz kıymetli panelde bizlerle birlikte olmanızdan mutluluk duyuyoruz. Burada aslında Türkiye'de geçmişten bugüne tartışılan iki başlığı ele alıyoruz. Ekonomik kriz ve adalet arayışı. Bu sorunların çözümü de sosyal demokrasi anlayışında gizli."

2024 10 12 Sodev Sosyal Demokrasi Ve Türkiye Paneli Çsm (10)

Altındağ Belediyesi'nin 2025 yılı bütçesi belirlendi Altındağ Belediyesi'nin 2025 yılı bütçesi belirlendi

Sosyal Demokrasinin Önemi

Güner, sosyal demokratların eşitlik, özgürlük, adalet ve dayanışma konularındaki tutumlarının hem Türkiye’de hem de dünyada en doğru yönetim biçiminin savunucusu olduğunu belirtti. Panelin kıymetli konuşmacılarının, Türkiye’nin bugünkü sorunlarına çözüm önerileri sunacağına inandığını ifade etti.

2024 10 12 Sodev Sosyal Demokrasi Ve Türkiye Paneli Çsm (3)

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke de konuşmasında krizin toplumun her kesimine etki ettiğini vurguladı. "Bu süre sadece CHP'nin kendi parti programını yenilediği bir süreç değil. CHP'nin iktidar programını oluşturma çabası içerisindeyiz. Burada yapacağımız tartışmalar, CHP’nin iktidar programına giden yolda bir zemin oluşturacak" dedi.

2024 10 12 Sodev Sosyal Demokrasi Ve Türkiye Paneli Çsm (9)

Başkan Güner ve Selin Sayek Böke, panelin ardından Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde İbrahim Demirel’in "Tanıklığında Siyah Beyaz Kareler" sergisini ziyaret etti. İkili, sergi alanında sanatçıyla bir süre sohbet ederek etkinliği tamamladı. Bu anlamlı panel, sosyal demokrasi ve adalet arayışının önemine dair derinlemesine bir bakış sundu.

Kaynak: Haber Merkezi