Ankara Haberleri

Başkan Güner Yaşar Kemal Sergisini Ziyaret Etti

Yaşar Kemal’in anısına düzenlenen sergi Çankaya’da açıldı. Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, sergiyi gezdi.

Abone Ol

Çankaya Belediyesi, Yaşar Kemal Vakfı ve Karikatürcüler Derneği işbirliğiyle düzenlenen etkinlik, usta yazar Yaşar Kemal'in anısını yaşatmak amacıyla gerçekleştirildi. Etkinlik, Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde belgesel, film gösterimi, karikatür ve fotoğraf sergisiyle zengin bir içerik sunuyor.

Serginin Detayları

Etkinliğe Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in katılımı dikkat çekti. Başkan Güner, Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban ile birlikte etkinliği ziyaret etti. Usta yazarın hayatına dair önemli bilgilerin yer aldığı "Yaşar Kemal Efsanesi" filmi, Aydın Orak’ın yönetmenliğinde sanatseverlerle buluştu. Belgesel gösteriminin ardından, serginin açılışı yapıldı.

Başkan Güner, açılışta Ayşe Semiha Baban’a plaket ve çiçek takdim etti. Bu anlamlı günde, sanatseverlerin gösterime ve sergiye olan ilgisi gözle görülür derecede yüksekti. Etkinlik, Yaşar Kemal'in eserlerine ve yaşamına dair derin bir bakış sunarak katılımcıları düşündürdü.

Ziyaret Bilgileri

Yaşar Kemal Karikatürleri ve Fotoğraf Sergisi, 20 Ekim tarihine kadar Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde ziyaret edilebilecek. Ziyaret saatleri ise 09.00-20.00 olarak belirlenmiştir. Bu özel sergi, Yaşar Kemal'in unutulmaz mirasını sanatseverlerle buluşturmayı amaçlıyor.