Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) sayı günler kala, üniversite sınavına hazırlanan Altındağlı gençler, Başkan Veysel Tiryaki’yle buluştu. Dershaneye gitmeden sınavlara yalnızca Altındağ Belediyesi mahalle kütüphanelerinde hazırlanan Altındağlı gençler, Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki’yle Ali Ersoy Kütüphanesi’nde bir araya geldi. Gençlerle bir süre sohbet eden Başkan Tiryaki, sınava girecek olan gençlere tavsiyelerde bulundu, başarı dileklerini iletti. Tiryaki ayrıca, kütüphanelerde gerçekleştirilen YKS denemesinde dereceye giren öğrencilere, ödül takdim etti. Başkan Tiryaki’ye sorular soran gençler, hatıra fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Sincan Belediyesi’nden Ücretsiz Tiyatro: “Tembel Ayşe” Bu Hafta Sonu Sahneye Çıkıyor Sincan Belediyesi’nden Ücretsiz Tiyatro: “Tembel Ayşe” Bu Hafta Sonu Sahneye Çıkıyor

Gnclrle Blusma 2024 7

“BAŞARININ YOLU ÇOK ÇALIŞMAKTAN GEÇİYOR”
Altındağlı gençleri azim ve başarılarından dolayı tebrik eden Başkan Tiryaki, “Geçmiş dönemlerimizde ilçemizde bulunan mahallelerde, gençlerimizin rahat ve sessiz bir ortamda ders çalışabilmeleri için kütüphaneler açmıştık. Mahallelerimizde inşa ettiğimiz kütüphanelere üye olan gençlerin sayısının oldukça fazla olduğunu biliyoruz. Kütüphanelerin yoğunluğunu gördükçe ne kadar doğru bir iş yaptığımızı fark ediyoruz. Altındağlı gençler, özel veya ek ders almadan kendi emek ve gayretleriyle sınava hazırlanıyor ve bu hazırlık sürecinde kütüphanelerimizden faydalanıyorlar. Bizlerde gençlerimizin sınava hazırlanırken ne kadar çaba gösterdiklerine şahit oluyoruz.  Başarının yolu çok çalışmaktan geçiyor. Gençlerimizin emeklerinin karşılığını alacaklarına inanıyorum. Allah emeği karşılıksız bırakmaz. Gençlerimize şimdiden başarılar diliyor, her şeyin gönüllerince olmasını temenni ediyorum. Kaleminiz hep doğru şıkları işaretlesin. Yolunuz ve bahtınız açık olsun…” dedi.  

Gnclrle Blusma 2024 1

“BİZ HER ZAMAN YANINIZDAYIZ…”

Kendi öğrencilik hayatına dair anlattığı anılarla gençleri gülümseten Başkan Tiryaki, “Ben köyde büyüdüm, köy çocuğuyum. Üniversite sınavının ne olduğunu lise son sınıfta öğrendim. Gazeteci olmak istiyordum. Tarih öğretmenim, Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde okumamın iyi olacağını söyledi. Sınava girdim, Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni kazandım. Fakülteyi bitirdikten sonra kazanamadığım sınavlar oldu. Ama çalışmaktan asla vazgeçmedim. Sizler de çalışmaktan vazgeçmeyin. Sınavda başarısız olanlar üzülmesin. Diğer kişilerden bir farkınız olsun, mutlaka bir yabancı dil bilin. Bir sanat dalıyla ilgilenin. Kitap okuma alışkanlığı kazanın. Biz her zaman yanınızdayız. Sizlerle ilgilenmek bizim görevimiz…” ifadelerini kullandı. 

Gnclrle Blusma 2024 8

“HER HAYAL GERÇEK OLMAYI HAK EDİYOR

Motivasyon buluşmasına katılan gençlerden Özlem Şentürk (28), sınavlara Ali Ersoy Kütüphanesi’nde hazırlandığını belirterek, kendi sınav maratonuna dair anılarını anlattı. Şentürk “Okuma yazma bilmeyen bir ailenin evladıyım. Annem, Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri’nde açılan okuma yazma kurslarına katılarak kendisini geliştirdi. Ben de çocukken Altındağ Belediyesi’nin gençlik merkezlerinde çeşitli kurslara katıldım. Üniversiteyi kazandım ve hayalimi gerçekleştirerek öğretmen oldum. Katıldığım gitar kursunda öğrendiklerimi şimdi ben de minik öğrencilerime öğretiyorum. Bir hayalim daha vardı. O hayalimi de gerçekleştirdim ve bir çocuk kitabı çıkardım. Kitabımın tüm aşamalarını bu kütüphanede hazırladım. Her hayal gerçek olmayı hak ediyor. Burada bulunan ve sınava hazırlanan gençlere de tavsiyem, hayallerinden asla vazgeçmesinler. Ben de hayallerimden asla vazgeçmedim ve bu kütüphanede çalışarak hayallerimi gerçeğe dönüştürdüm. Gençlere destek oldukları için kütüphane çalışanlarına ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi. 

Gnclrle Blusma 2024 5

“GENÇLERİ SANATA, SPORA VE BİLİME TEŞVİK ETTİĞİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM”

12 yaşındayken Altındağ Belediyesi’ne bağlı gençlik merkezine üye olduğunu ve fen bilimleri derslerine katıldığını ifade eden Sümeyye Özgül ise (20), “Çocukluğumda gençlik merkezinde üye olmuştum. Kurslarda fen deneyleri yapıp bilim şenliklerinde sizlere sunuyorduk. Üniversite sınavına gireceğim zaman sınava hazırlanmak için Ali Ersoy Kütüphanesi’ni tercih ettim. Şimdi ise Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde öğrenim görüyorum. Gençleri sanata, spora, bilime teşvik ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi