Ramazan coşkusunu ilçedeki her mahalleye taşımayı sürdüren Yenimahalle Belediyesi, bu kez Yakacıklıları iftar sofrasında bir araya getirdi. Yakacık Kültür Merkezi önünde düzenlenen iftar programına, mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Programa, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Yardımcıları Yaşar Neslihanoğlu ve Naki Demir, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Yenimahalle Belediyesi, Yakacık’ta Ramazan iftarında buluştu
İftar öncesi, Kur'an tilaveti, dualar ve semazen gösterileriyle Ramazan’ın ruhu yaşandı. Ezandan sonra oruçlar açıldı ve katılımcılar, çorba, kavurma, pilav, baklava, hurma ve ayran gibi lezzetlerle iftarlarını yaptı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, iftarın ardından yaptığı konuşmada, Ramazan ayının önemine değindi ve her mahallede iftar sofralarının kurulmaya devam edileceğini belirtti.
Başkan Yaşar’dan ramazan mesajı
Başkan Yaşar, “16 yıldır Yenimahalle’de Ramazan sofraları kuruyoruz. Zengin ile fakiri, güçlü ile güçsüzü aynı sofrada buluşturuyoruz. Komşuluk ilişkilerini pekiştiriyoruz. Ramazan’ın paylaşma, şükretme duygusu olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Ramazan ayı yüce dinimizin en önemli ayıdır. Ramazan'da kin yoktur, nefret yoktur, haram yoktur. Ramazan hoşgörü ayıdır, kucaklaşma ayıdır. Ramazan birlik ve beraberlik ayıdır. Ramazan’da barış, sevgi, kardeşlik ve bereket vardır.” şeklinde konuşarak, tüm Yakacıklılara Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı için iyi dileklerini iletti.