Futbolculuk kariyerinde Galatasaray forması da giyen Friedel, 1995-1996 sezonunda Sarı-Kırmızılı takımın kalesini korumuştu. Premier Lig'de 310 maça çıkarak bir rekor kıran Friedel, futbolculuk kariyerini 2015 yılında noktalamıştı.

Bradley Howard Friedel (5)

Brad Friedel kimdir?

Bradley Howard Friedel 18 Mayıs 1971 yılında doğdu.  Amerikalı eski millî kaleci ve teknik direktör. 1 Temmuz 2015 tarihinde futbolu bıraktığını açıklamıştır. 2016-2017 yılları arasında ABD 20 yaş altı millî takımını çalıştırmıştır.

Bradley Howard Friedel (3)

Sportif direktörlük görevine ilk adımını Tottenham'da atan Friedel, daha önce ABD U19 takımını çalıştırmış ve Gençlik Gelişim Performans Merkezi'nde görev almıştı. Friedel, son olarak New England takımını çalıştırmıştı.

Bradley Howard Friedel 6)

Beşiktaş Kulübü'nün beklentisi, Friedel'ın deneyimiyle birlikte takıma yeni bir vizyon kazandırması ve uluslararası arenada rekabet gücünü artırması yönünde. Friedel'ın futbolculuk kariyerindeki tecrübeleri ve yönetim alanındaki bilgisi, Siyah-Beyazlıların geleceğine ışık tutacak.

Bradley Howard Friedel (2)

Ertan Saban'ın eşi kimdir? Ebru Özkan kaç yaşında, nereli? Ertan Saban'ın eşi kimdir? Ebru Özkan kaç yaşında, nereli?

Friedel'ın atanmasıyla birlikte Beşiktaş, transfer dönemine hızlı bir giriş yapmayı planlıyor. Friedel'ın yetenek keşfi ve oyuncu gelişimi konularındaki deneyimi, Beşiktaş'ın ulusal ve uluslararası alandaki başarısını artırmak için önemli bir adım olabilir.

Bradley Howard Friedel (1)

Kaynak: Haber Merkezi