Ankara'da seyir halindeki tır alev adlı Ankara'da seyir halindeki tır alev adlı

 İstanbul’un Beykoz ilçesine bağlı bölgedeki bir otoyol kenarına atılmış patlamamış 2 el bombasına ilişkin yürütülen soruşturmada 9 şüphelinin yakalandığı bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile TEM ekipleri, geçtiğimiz Perşembe günü Beykoz ilçesinde çevre otoyolunun Kavacık mevkii bağlantısında yol kenarına atılmış 2 el bombası bulunmuştu.
Bulunan el bombalarına ilişkin yürütülen soruşturmada patlayıcıları bırakan kişileri tespit çalışmaları tamamlandı. El bombalarına ilişkin şüphelilerin kimlik ve adreslerini belirleyen emniyet ekipleri, Şişli ilçesinde 3 farklı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 6 kişi “şüpheli” olarak yakalandı. Devam eden çalışmalar sonucunda olayla bağlantılı olduğu tespit edilen 3 şüpheli ise Şile ilçesinde gerçekleşen operasyonla yakalandı. Bu kişilere ait evlerde yapılan aramalarda ise 2 uzun namlulu silah, bu silahlara ait 3 şarjör, 72 mermi, 2 balistik yelek, 4 kar maskesi ile bir çalıntı araç ele geçirildi.
Polisteki ifade işlemleri tamamlanan 9 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Kaynak: İHA