Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın Sincan’a çizdiği gelecek vizyonunun bir yansıması olan Bilim Sincan, açıldığı günden bu yana bilim ve teknoloji meraklılarının gözdesi oldu. İlçede bulunan okullardan büyük talep gören Bilim Sincan’ı bugüne kadar 5 bin öğrenci ziyaret etti.
Bilim Sincana 5 Bin Ziyaretçi 2024 06 25 At 15.17.25
Öğrencilerin, teknoloji ve bilimin heyecan uyandıran dünyasına adım attıkları atölyelerle yeni deneyimler kazanma fırsatı buldukları Bilim Sincan’da çocuklar, birbirinden eğlenceli ve öğretici atölyeleri geziyor.

Sincan Belediyesi’nden Ücretsiz Tiyatro: “Tembel Ayşe” Bu Hafta Sonu Sahneye Çıkıyor Sincan Belediyesi’nden Ücretsiz Tiyatro: “Tembel Ayşe” Bu Hafta Sonu Sahneye Çıkıyor

Bilim Sincana 5 Bin Ziyaretçi 2024 06 25 At 15.16.43

Geleceğin mimarı olan çocuklar Bilim Sincan’da bulunan Doğa Bilimleri Atölyesinde metamorfozu öğrenirken, Teknoloji Atölyesinde de artırılmış gerçekliği deneyimliyor. Kâğıt üzerinde boyadıkları hayvanların, bir kare kod uygulaması yardımı ile tablette dijital yansımasını gören çocukların ilgisi ise gözlerden kaçmıyor.

Bilim Sincana 5 Bin Ziyaretçi 2024 06 25 At 15.12.09
Ayrıca Matematik Atölyesinde geometrik robot, Tasarım Atölyesinde de mandala yapan çocuklar, Bilim Sincan’da geleceğe güvenle ve yepyeni deneyimlerle hazırlanıyor. T3 Vakfı ve TÜBİTAK iş birliğiyle gençlerin; bilim ve teknoloji alanlarında eğitim alabileceği Bilim Sincan, meraklı minikleri ağırlamaya devam edecek. 

Kaynak: Haber Merkezi