Kripto para ve borsa piyasalarında son günlerde yoğun bir şekilde tartışılan konulardan biri işlem vergisi meselesi. Meclis'e sunulacak olan vergi paketi ile ilgili yapılan açıklamalar ve yapılan değerlendirmeler, yatırımcıların merakını artırıyor. İşte borsada işlem vergisi konusundaki son durum:

borsa yükselir mi

Sadece Cüzi Bir Bedel mi?: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamalara göre, borsada işlem vergisi konusunda sadece cüzi bir bedel alınması tartışması gündemde. Yılmaz, borsada yapılan işlemler üzerinden on binde 1-2 oranında bir işlem ücreti alınmasının değerlendirildiğini belirtti.

borsa2

Kazançtan Vergi Alınacak mı?: Yılmaz'ın açıklamalarına göre, borsada kazançlar üzerinden bir vergi alınmayacak. Sadece alım satım işlemlerinden belirli bir oranda işlem vergisi alınması gündemde. Ancak vergi düzenlemeleri henüz netlik kazanmış değil.

Milli Hızlı Tren’de ilk test 2025’te Milli Hızlı Tren’de ilk test 2025’te

borsa-2

Kripto Varlıklarda da Vergi Olacak mı?: Öte yandan, kripto varlıkların alım satımında da vergi uygulanması konusu tartışılıyor. Ancak bu konuda net bir düzenleme henüz yapılmamış durumda. SPK'nın teknolojik değerlendirme yapacağı için TÜBİTAK'ın yüzde 1 olmak üzere yüzde 2'lik bir hizmet bedeli öngördüğü biliniyor.

borsa-5

Gelişmeleri Yakından Takip Edin: Meclis'e sunulacak vergi paketi ile ilgili detaylar henüz netlik kazanmış değil. Ancak yapılacak düzenlemelerin enflasyonu artırmayan ve kayıt dışılığı azaltan bir nitelik taşıması bekleniyor. Yatırımcılar, gelişmeleri yakından takip ederek vergi düzenlemelerinin nasıl şekilleneceğini görmeyi bekliyor.

600x314-borsa-istanbul-gune-rekorla-basladi-18-temmuz-bist-100-1689663958693

Borsada işlem vergisi konusundaki tartışmaların devam ettiği ve vergi düzenlemelerinin henüz kesinlik kazanmadığı göz önünde bulundurulmalıdır. Yatırımcılar, konuyla ilgili yapılacak resmi açıklamaları takip etmeye devam etmelidir.

Kaynak: Haber Merkezi